Apple sníží výrobu iPadů na polovinu

Přidat na Seznam.cz

V době kdy se již zdálo, že krize způsobená nedostatkem polovodičů postihla všechny výrobce elektroniky kromě společnosti Apple. V době, kdy se konkurence již topila v krizi, se americký výrobce stále držel nad vodou. To se však změnilo a Apple nebude schopen vyrobit tolik zařízení, kolik původně plánoval, píše webový portál geekweek.interia.pl.

Společnosti Apple se zatím daří dopadům krize vyhýbat. Výrobce toho dosáhl díky pravidelnosti uvádění výrobků na trh a síle své značky. Apple si objednal komponenty dlouho před konkurencí, takže dodávky byly realizovány jako první. K tomu významně přispělo každoroční uvádění svých výrobků na trh v podobných termínech.

Nyní bohužel krize dorazila i do sídla společnosti Apple. Gigant byl nucen snížit odhadovanou výrobu smartphonů řady iPhone 13. Jak se ukazuje, situace vypadá ještě hůře. Společnost právě odstoupila od výroby až poloviny plánovaných iPadů. Apple se tak může zaměřit na výrobu většího množství nejnovějších iPhonů, po kterých je na trhu velká poptávka.

Situace na trhu polovodičů nevypadá příliš optimisticky. Podle zprávy finanční skupiny Susquehanna musí výrobci chytrých telefonů na dodávky čipových sad čekat již téměř 22 týdnů. To může v budoucnu vést ke zvýšení cen elektroniky.

Zdroj: geekweek.interia.pl