Hlavní obsah

Španělská tenistka Suárezová se v Praze rozloučila s kariérou

Praha

Španělská tenistka Carla Suárezová se na Billie Jean King Cupu v Praze v 33 letech rozloučila s kariérou. Posledním zápasem hráčky, která překonala zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, byla úterní porážka proti Slovence Viktórii Kužmové. Definitivní stop vystavila Suárezové středeční prohra s týmem USA, při níž zůstala na lavičce.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Španělka Carla Suárezová Navarroová při Billie Jean King Cupu v Praze.

Článek

"Na svou kariéru jsem velmi pyšná. Říkám sbohem s širokým úsměvem na tváři," uvedla bývalá šestá hráčka světa při emotivním loučení na centrkurtu, na kterém nechyběly květiny ani vzkazy na videu od soupeřek. "Perfektní rozlučka by samozřejmě byla s trofejí, ale i tak to byl pro mne speciální týden," dodala vítězka dvou turnajů WTA ve dvouhře a tří ve čtyřhře.

Suárezová oznámila svou diagnózu vloni v záři a s onemocněním Hodgkinovým lymfomem se podrobila šestiměsíční chemoterapii. V dubnu se vrátila k tréninku, o měsíc později se představila na Roland Garros. S diváky se rozloučila také ve Wimbledonu, na US Open i na olympijských hrách v Tokiu.

"Po celý rok jsem si užívala lásku ze všech stran. Teď nastal čas říct sbohem," prohlásila Suárezová, jejímž grandslamovým maximem ve dvouhře je čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: