Disciplinárka úřadovala. Krmenčíka vyjdou urážky na adresu Plzně dvacet tisíc. Tresty znají i další fotbalisté a kluby

Disciplinárka úřadovala. Krmenčíka vyjdou urážky na adresu Plzně dvacet tisíc. Tresty znají i další fotbalisté a kluby

Disciplinární komise ukládala první listopadový čtvrtek tresty za červené karty a následné vyloučení několika prvoligovým a druholigovým fotbalistům. Podle předsedy disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Richarda Bačka totiž přibývá bezohledných zákroků. O peníze přijde za své chování i útočník Slavie Michael Krmenčík.

Jedno kolo si tak nezahrají za své prohřešky v uplynulém kole teplický Jan Knapík, plzeňský Mosquera David Kozel z pražské Dukly. O dva zápasy přijdou Luděk Pernica z Plzně a Rudolf Reiter ze Zlína a dokonce tři zápasy budou muset oželet Radim Řezník z Plzně a prostějovský Lubomír Machynek.

„Na zasedání Disciplinární komise LFA jsme se s kolegy shodli, že bezohledných zákroků v ligových utkáních přibývá. V některých případech je sice patrná snaha hrát balon, ale jedná se často o velmi nebezpečnou surovou hru, při které je zásadně ohroženo zdraví hráčů. Disciplinární komise LFA bude i nadále nekompromisní a k závažnosti zákroků bude přihlížet při posuzování výše trestu,“ uvedl jasně k výši trestů Baček.

Dalším třinácti profesionálním fotbalistům pak udělila disciplinární komise jednozápasové tresty za čtyři udělené žluté karty v sezóně.

Vyjma toho bylo uděleno i několik peněžitých trestů. Disciplinární komise potrestala klub FC Viktoria Plzeňská Viktoria tak bude muset zaplatit 40 tisíc korun za chování svých fanoušků v utkání s Jabloncem. České Budějovice budou stát nevhodné pokřiky fanoušků za utkání 12. kola se Slavií Praha 20 tisíc korun a druholigová Opava kvůli pyrotechnice v utkání se Žižkovem přijde o 15 tisíc korun.

Nejvíce pak bude muset sáhnout do klubových peněz úřadující mistr z Edenu Slavia, která za fyzické napadení funkcionáře olomoucké Sigmy svými fanoušky zchudne o 150 tisíc. Do peněženky bude muset sáhnout i v poslední době kritizovaný útočník sešívaných Michael Krmenčík, který za pohoršující a urážlivá gesta po dohrávaném utkání 3. kola Fortuna ligy proti Olomouci přijde o 20 tisíc korun.

„Brzy po skočení utkání došlo v bezprostřední blízkosti stadionu k obestoupeni odjíždějícího automobilu hostujícího klubu se zaměstnanci Sigmy skupinou osob, které vzápětí brutálně fyzicky napadly bezpečnostního manažera Sigmy p. Milana Zapletala. Disciplinární komise LFA v tomto ohledu shledala významné pochybení pořadatelské služby a vzhledem k vážnosti incidentu a jeho následkům se rozhodla uložit peněžitý trest ve výši 150 tisíc korun,“ komentoval předseda disciplinární komise finanční postih mířící do Edenu.

Souček byl na mě hodně zvědavý, hlásí slavistická kometa Samek