Hlavní obsah

Slavia jako jediná z českých týmů vyhrála! Sparta dostala lekci. Jablonec srovnal

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie ve čtvrtém utkání v Konferenční lize porazili Maccabi Haifa 1:0 a zvýšili šance na postup. Jediný gól dal Kuchta. Červenobílí jako jediný český pohárový tým dokázali ve čtvrtek večer vyhrát. Jablonec v Randersu stačil srovnat na konečných 2:2, získal důležitý bod. Sparta v Lyonu v EL prohrála 0:3, ale postup ještě také může urvat.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z gólu proti Maccabi Haifa.

Článek
Fotogalerie

Český šampion oplatil v Edenu izraelskému mistrovi prohru 0:1 z úvodního vzájemného duelu před dvěma týdny a zvýšil šance na postup do vyřazovací fáze. Zápas rozhodl ve 49. minutě Jan Kuchta.

Slavia si v Konferenční lize připsala druhou výhru, zvítězila po předchozích dvou porážkách a posunula se před Maccabi o dva body na druhé místo tabulky. Červenobílí ztrácejí čtyři body na vedoucí Feyenoord Rotterdam, který přivítají v dalším zápase. Do osmifinále nově vzniklé soutěže přímo postoupí jen vítězové skupin, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Fotbalisté Jablonce remizovali na hřišti Randersu, poté co dotáhli dvoubrankovou ztrátu. Severočeši zopakovali dva týdny starý výsledek z domácího utkání proti dánskému soupeři a v tabulce skupiny D zůstali druzí.

Ve druhém poločase nejprve skórovali Vito Hammershöy-Mistrati a Vojtěch Kubista do vlastní branky, poté snížil střídající Tomáš Čvančara a v 83. minutě vyrovnal Miloš Kratochvíl. V nastavení byli vyloučeni Kubista i domácí Stephen Odey. Svěřenci trenéra Petra Rady nezvítězili v osmém soutěžním utkání po sobě.

Alkmaar vede skupinu po domácím vítězství 2:0 nad Kluží s 10 body, Jablonec získal pět bodů, třetí Randers o bod méně za čtyři remízy. Kluž je poslední s jedním bodem. Příští zápas v EKL Jablonečtí sehrají za tři týdny doma proti Alkmaaru.

Sparta v EL sice prohrála, ale po remíze Bröndby Kodaň s Glasgow Rangers 1:1 zůstala ve skupině A se čtyřmi body nadále druhá. Francouzský celek rozhodl o čtvrté výhře v soutěži ve druhé půli, kdy se v rozmezí 61. a 63. minuty prosadil dvakrát alžírský útočník Islám Slimaní. V závěru přidal šestý gól v soutěži také střídající Karl Toko Ekambi.

Lyon zůstává v hlavní fázi EL stoprocentní a zajistil si v předstihu postup do jarní vyřazovací části. Naopak Sparta prohrála po domácím výsledku 3:4 s Olympiquem i podruhé.

Další zápas Evropské ligy sehrají fotbalisté Sparty 25. listopadu na hřišti Glasgow Rangers. Působení v základní skupině A zakončí 9. prosince doma proti Bröndby.

Evropská liga, 4. kolo
Lyon - Sparta 3:0
Branky: 61. a 64. Slimani, 90.+2 Ekambi
Další výsledky Evropské ligy
Konfereční liga, 4. kolo
Randers - Jablonec 2:2
Branky: 46. Hammershöy-Mistrati, 53. vlastní Kubista - 73. Čvančara, 83. Kratochvíl
Slavia - Haifa 1:0
Branka: 49. Kuchta
Další výsledky Konferenční ligy

Reklama