Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Opavští doma vysoko podlehli ruskému Permu a ztratili naději na postup

Basketbalisté Opavy ve 4. kole Eurocupu při domácí odvetě proti ruskému klubu Permu nezvládli úvod ani koncovku utkání a prohráli vysokým rozdílem 63:82. K první výhře v Eurocupu nedopomohl ani skvělý výkon domácího rozehrávače Radovana Kouřila. Opava se tak nadobro může rozloučit s šancí na postup ze skupiny C.

BK Opava v Eurocupu
zdroj: FIBA

Opava, která v Permu v polovině října prohrála 84:106, sice na úvod díky trojce Jana Švandrlíka a třem úspěšným trestným hodům Jakuba Šiřiny vedla 6:0, ale soupeř odpověděl desetibodovou šňůrou a vedení už nepustil.

Už v první čtvrtině získal poprvé dvouciferný náskok a krátce před poločasem prohrávali domácí už i o 15 bodů. Ke konci zápasu Opava měla dvakrát manko dokonce 24 bodů, ale nejvyšší porážku v sezoně nakonec nedopustila.

Zápas nevyšel ani opavské zahraniční hvězdě Mattiasi Markussonovi. Pětadvacetiletý Švéd je jindy hlavní oporou českého klubu, avšak ve čtvrtečním utkání proti Rusům zaznamenal pouze pět bodů. Naopak český rozehrávač Radovan Kouřil ve svém výkonu vstřelil soupeři 20 bodů a zapsal čtyři asistence a pět doskočených míčů.

Další utkání čeká tým trenéra Petra Czudka ve středu 10. listopadu od 18:00 doma proti nizozemskému celku Heroes Den Bosch. Utkání můžete živě sledovat na webu ctsport.cz.

4. kolo Eurocupu skupiny C:

Opava - Perm 63:82 (11:21, 30:43, 48:63)

Nejvíce bodů: Kouřil 20, Gniadek 10, Šiřina 9 - Hill 15, Zabelin 12, Žmako 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články