Dokonalé mobilní hry, které vám pomohou zbavit se stresu

Psychická pohoda
Manipulace s mobilními telefony stres často spíše přináší nebo alespoň umocňuje. Řešíme na nich práci, nepříjemné telefonáty či e-maily, zprávy, na které nestíháme odpovídat, a ještě to podle sociálních sítí vypadá, že jsme jediní, kdo se právě neopaluje na pláži nebo neslaví povýšení. Zkuste na to ale jít jinak, ze zlého sluhy si udělejte dobrého pána. S těmito mobilními hrami si na vás stres už jen tak nepřijde!

Prune  

Pěstitelství je bezpochyby velmi relaxační a antistresová aktivita, kterou vřele doporučují i odborníci. Není nic lepšího než si vypěstovat vlastní zeleninu nebo ovoce. Možná ale nemáte vlastní zahrádku a třeba ani trpělivost čekat, až vám něco doopravdy vyroste. Přesně kvůli tomu vznikla hra Prune, kterou si určitě zamilujete. Téma celé hry je zcela jednoduché. Zasadíte si vlastní švestku přímo v mobilu a necháte ji růst. Jeden háček to ale přece jen má, je třeba zajistit, aby se strom větvil do vyznačených směrů. Nic víc, nic míň a nádherná relaxační hudba k tomu.  

K dispozici pro Android i iOS 

Anti-stress – relaxační hračky 

Nadšené recenze u této hry mluví asi za vše: Opravdu vydařená! Pro všechny věkové kategorie! Doporučuji!“ Jak už napovídá sám název, uvnitř této aplikace naleznete kolekci antistresových hraček, ze kterých si můžete volně vybírat. Zaposlouchejte se třeba do zvuků bambusové zvonkohry, pohrajte si s dřevěnými krabicemi, nakreslete něco křídami. Ve hře najdete i relaxační jezírko s lekníny, spoustu tlačítek, která můžete vyzkoušet, vibrace i krásný zvukový doprovod. A největší bonus? Rozhodně mytí oken! 

K dispozici pro Android i iOS 

Chuchel 

Tohle je skutečná oddychovka, u které se skvěle pobaví jak dospělí, tak i děti. Hra od českého studia Amanita Design se jmenuje Chuchel a jejím hlavním hrdinou je skutečně roztomilý oranžový chuchel. Jeho cílem je porazit padoucha Chrchela a získat tak zpět svou milovanou červenou nablýskanou třešeň. Při plnění tohoto úkolu musí ale překonávat různé nástrahy a občas mu v tom pomůže i třetí postava Kekel. Hra je plná fórků a legrace a zvedne náladu s absolutní jistotou. 

K dispozici pro Android i iOS 

Sky: Children Of The Light 

Pokud se vyžíváte v relaxačních, snových a téměř meditativních hrách, na zážitek z této určitě jen tak nezapomenete. Jedná se o adventuru (hra, ve které hlavní hrdina řeší různé problémy), ve které putujete nádhernou krajinou a snažíte se osvobodit lidské duše. Ve hře se zároveň propojujete i s dalšími hráči. Pozor, nejde ale rozhodně o žádnou akční pecku, připravte se spíše na pomalé tempo a objevování několika různých prostředí ve hře, kdy každé z nich vám dokáže navodit jinou náladu.   

K dispozici pro Android i iOS 


Víte, že…? K pojištění domácnosti u UNIQA si můžete objednat také Kybernetické připojištění pro případ napadení nebo zavirování vašeho mobilního zařízení či domácího počítače, zneužití osobních dat a kontaktů, platební karty nebo při poškození dobré pověsti na internetu, kyberšikaně a stalkingu. K připojištění dostanete také nonstop asistenční službu.  

Stále ale platí, že nejlepší obranou je prevence. Aplikace stahujte pouze z ověřených zdrojů, čtěte si recenze a vždy si dvakrát rozmyslete, než někam vložíte údaje ze své platební karty. 


 I Love Hue Too 

Od tvůrců populární barevné skládací hry I Love Hue pochází i I Love Hue Too – vtahující psychedelická cesta do světa barev, světel a tvarů. Stejně jako v prvním díle je i tady cílem hráčů uspořádat barevné mozaikové dlaždice tak, aby tvořily dokonalá spektra. I Love Hue Too však obsahuje více než třicet zbrusu nových geometrických vzorů, které ještě hlouběji testují hráčovo vnímání barev a logické myšlení. Tato velmi minimalistická hra má více než 900 úrovní, kterými se můžete (ale nemusíte!) pokusit projít, takže o zábavu bude rozhodně postaráno.  

K dispozici pro Android i iOS 

Flowpaper 

Kreativita je někdy tím nejlepším způsobem, jak překonat splín. Krásné abstraktní dílo, které si sami vytvoříte, vás jistě pozvedne na duchu. A nepotřebujete k tomu malířské plátno, štětce ani barvy. Flowpaper je velmi neobvyklá kreslicí hra, v níž umělec tvoří abstraktní linie a vzory pouze s pomocí svého prstu. Jak už asi jistě chápete, opravdu se v ní vyřádíte. Ovládání je velmi intuitivní, hře můžete věnovat, kolik času chcete, a svoje výsledné dílo si pak můžete umístit třeba na plochu svého telefonu. Neváhejte a běžte v sobě objevit druhého Picassa!  

K dispozici pouze pro iOS 

Neko Atsume: Kitty Collector 

A máme tu samozřejmě taky něco pro milovníky koček a japonské estetiky. Zkuste nalákat do své virtuální zahrady co nejvíce koček z ulice. Zahradu musíte nejprve udělat pro kočky co nejlákavější tím, že do ní umístíte spoustu hraček, jídla i pelíšků, a pak už jen čekáte, kdo se objeví. Hra běží i na pozadí, takže se stačí vždy párkrát denně podívat, kdo vás přišel navštívit, komu se u vás zalíbilo a jak se vaše kočičí rodina rozrůstá. Jedná se vlastně o takové Tamagotchi, ale se spoooouuustou koček.  

K dispozici pro Android i iOS 

Osmos  

Uklidňuje vás pohled do temných hlubin vesmíru? Tak to si určitě musíte zahrát Osmos! Ve hře se pohybujete v téměř prázdném a chladném vesmírném prostředí. V tomto světě vítězí zákony přírody, a tak velké subjekty „pojídají“ ty menší. Vy tak musíte postupně zvětšovat vlastní kosmickou kouli tím, že pohlcujete menší a vyhýbáte se větším. Vypouštěním plynu zároveň můžete pohyb koule zrychlovat. O rychlost tu ale ani tolik nejde, spíše o klidný přístup a koordinovaný pohyb. Podkresová hudba zážitek ještě umocní, a tak se budete celou dobu hlavně kochat tímto nádherným vesmírným světem.  

K dispozici pro iOS nebo na stránkách výrobce 

Hledáte i jiný způsob, jak se odreagovat a zvládat stresové situace na jedničku? Zde se dozvíte, jak se zbavit stresu do několika minut 

Foto: archiv výrobců