Futsalový tým VŠE ztratil šanci na play-off, v posledním zápase podlehl ČVUT

5. 11. 2021 | | Sport Futsal tým reprezentace VŠE

Tým Vysoké školy ekonomické (VŠE) odehrál v úterý 2. listopadu třetí kolo základní skupiny Univerzitní ligy futsalu. V zápase, který byl posledním zápasem pražské skupiny, podlehl soupeřům Českého vysokého učení technického (ČVUT) v poměru 4:3 a ocitl se tak se třemi body na třetím místě tabulky. Hráči VŠE tím definitivně ztratili šanci na postup do play-off. 

Ačkoliv měli hráči ekonomky poměrně úspěšný start turnaje, kdy po dlouhém vedení jen těsně prohráli s Univerzitou Karlovou (UK) v poměru 4:3 v posledních minutách zápasu a v dalším zápase dokonce vytvořili rekord porážkou týmu Vysoké školy zdravotní (VŠZ) se skóre 20:5, na posledního soupeře nestačili.

„Hráči ČVUT na nás od první minuty nalítli a znamenalo to pro ně vedení 3:0. Náš tým se snažil celý zápas nepříznivý stav zvrátit, kdy si vypracoval velké množství šancí. Proti byla ovšem hned několikrát branková konstrukce či dobře chytající gólman. Závěrečný tlak nám přinesl 3 góly, to bohužel bylo vše. S předvedenou hrou jsme i tak spokojení a věříme, že jsme soupeři zejména druhý poločas přidělali nějaké ty vrásky na čele,“ zní vyjádření týmu VŠE na jejich facebookové stránce.

Z pražské skupiny postupuje do čtvrtfinále po zisku devíti bodů zatím neporažený tým Univerzity Karlovy. Šanci na postup má rovněž druhé ČVUT, jež prozatím získalo šest bodů. Na posledním místě tabulky se umístila VŠZ, která odchází z turnaje bez zisku jediného bodu. Kdo nastoupí proti hráčům UK a jestli se ČVUT dostane do čtvrtfinále ukáže příští týden, během kterého se odehrají poslední zápasy dalších čtyř základních skupin. 

Ve čtvrtfinále proti sobě nastoupí celkem osm týmů z pěti základních skupin, pět vítězů a tři nejlepší týmy z druhých míst, o jejichž postupu rozhodne celkové závěrečné skóre základních skupin. Skupiny jsou tvořeny na regionálním principu, kromě Prahy se jedná o skupiny Morava jih, Morava sever, Čechy východ a Čechy západ. Na Moravě zatím vedou ve skupinách Masarykova a Vysoká škola báňská Technické univerzity Ostrava, v Čechách dominují Západočeská univerzita a Univerzita Jana Evangelisty Purkyně. 

Foto: Facebook Fotbalová a futsalová reprezentace VŠE v Praze

Mohlo by tě zajímat: