Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jouda z Prostřena: Všichni dělali všechno špatně, on sám skončil s nejméně body

    Už je tradicí, že pořad Prostřeno čas od času vyplivne někoho, kdo se předvede v mimořádně hloupé pozici. Tento týden se pitomcem týdne stal řezník Petr Václavík z Jihomoravského kraje. Nejenže ostatní amatérské kuchtíky srážel trapně nízkými body, ale povyšoval se i nad jedinou ženu, nadto studentku, v soutěži a sám během svého vaření předvedl, co to znamená „servírovat blaf“.

    „Největší šanci na výhru mám já,“ holedbal se řezník Petr Václavík ve včerejším díle Prostřena, na který čekalo mnoho diváků. Byli zvědaví, jak si tenhle rozumbrada v kuchyni povede. Do té doby nejenže bodoval soupeře velmi nízkými známkami, ale neváhal je ani shazovat tím, že má strach jíst jimi připravená jídla, a proto se prý raději nají předem.

    Jediná žena v soutěži, studentka Anna, která bydlí v Brně ve spolubydlení se třemi mužskými soutěžícími, hostila ostatní v úterý. Z jeho úst si musela vyslechnout nejapné poznámky na své studium stavařiny, kdy se jí Petr zeptal, jestli po skončení školy bude jezdit na stavbě s kolečkem. Anna má ještě jiné plány, kromě toho, že z ní bude inženýrka, ráda by se věnovala jinému povolání a šla do IT oboru. Buď jí vyhovuje, že je tam víc peněz, nebo ji to jen obyčejně baví, to neprozradila. Pro Petra Václavíka bylo ale její rozhodnutí nepochopitelné, prý „pět let něco studuje a pak se na to v*sere“.

    „Nechal by ses dirigovat ženskou, aby ti takhle velela?“ otočil se během šmejdění u Anny na sdíleném bytě k jednomu ze čtyř dalších mužů. Anna totiž, protože bydlí se čtyřmi kluky, vypracovala plán na úklid, aby se všichni v bytě vystřídali, takže o dirigování nemůže být ani řeč. Kdo někdy bydlel na koleji nebo ve sdíleném bytě, ví, že je to spíše nutnost.

    Nejenže mu nebylo po chuti, jak ostatní bydlí a co dělají, ale samozřejmě ani to, jak vaří. Každý den byl pro něj problém, jídla byla málo slaná, málo pepřená, zcela bez chuti. Všechno už předem odsuzoval, že to nebude k jídlu, o rebarboře si myslel, že to je koření, a taktizoval nízkými body.

    Nakonec, jak to tak bývá, skončil sám nejhůře. Své hosty pozval do rodinného domku, kde vařil na výměnku obývaném tchyní. To, že mu vypadávala elektrika, bylo to nejmenší. Jako předkrm nachystal svým hostům salát s tuňákem a jeho konzistence vypadala, jako by to už někdo snědl a vyzvracel. Zatímco pondělní kuchař Martin dělal tuňákový tatarák a skutečně krájel čerstvého syrového tuňáka, řezník Petr nakrájel zeleninu, hodil do ní plechovku namletého tuňáka a nakydal na to majonézu. Výsledek byl strašlivý, přímo odpuzující, majonéza plavala na oleji a suchý toast podtrhl servírování v bufetech z raných devadesátých let.

    Nepředvedl se ani během podávání slepičí polévky, v níž nezvykle plavaly houby, ale polévka byla bez masa. Jako kapání k ní podával cosi v trojobalu, jelikož to byl úkol týdne. Někdo si s ním poradil dobře, jako například Anna, která připravila cibulové kroužky k líčkům, někdo ho neudělal vůbec, jako například první soutěžící Martin, ale nikoho zatím nenapadlo udělat smaženinu do vývaru. V rozpacích z toho byl nejen divák, ale i hosté, kteří netušili, jak to mají jíst.

    Jedinou chválu sklidil Petr za svého králíka nadivoko, ale to bylo vše, čím se mohl celý večer pochlubit. Palačinky s ovocem a čokoládou spálil, tak je soutěžícím nandal na talíř černou stranou dolů, aby si toho nevšimli. Jako zábavu jim ukázal to, jak krmí svoje rybičky a plazy, které chová.

    Všichni čtyři ostatní soutěžící, řidič Martin, studentka Anna, IT pracovník z Bulharska Petko a majitel autoservisu Petr, který bude jako poslední vařit dnes večer, ho odhadli hned na první dobrou. Celým týdnem se nesly poznámky, že řezník Petr má spoustu kritických poznámek a ego vyrostlé až do nebes. To mu nakonec spadlo na pouhých osmnáct bodů.

    A to ještě k němu byli shovívaví.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:24 sobota 5. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      76
    • Trapas
      14
    • Super
      11
    • Tvl
      5
    • Cože
      3
    • Sladký
      2