Třída a bída: Klikorka se trápí. V čem jsou Benátky nejlepší v lize?

Foto: Martin Voltr

Tři statistická pozitiva, tři statistická negativa – je tu další díl rubriky Třída a bída. Podíváme se třeba na oslabení, v němž září jak Benátky nad Jizerou, tak Šumperk.

Třída

Benátecká oslabení
Jen šest inkasovaných branek z 72 soupeřových přesilovek, to dává 91,67% úspěšnost. Benátky nad Jizerou mají sice mladý tým, tuhle speciální činnost přesto zvládají mistrovsky. Nejvíc času v oslabení tráví Vratislav Kunst, jenž potvrzuje, že patří k nejlepším defenzivním bekům v Chance lize. Hodně toho v početní nevýhodě ubrání také David Aubrecht nebo útočníci Adam Dlouhý s Jakubem Rychlovským.

Ve čtyřech, dáme góla ve čtyřech...
Šumperk má na rozdíl od Benátek výrazně horší úspěšnost v oslabení, inkasoval v něm celkem třináctkrát, na druhou stranu... Sám v početní nevýhodě skóroval hned sedmkrát! Po dvou brankách v oslabení zaznamenali Lukáš Žálčík s Danielem Vachutkou

Matýs čeká, až se to odšpuntuje...
V počtu střel na branku (64) je druhý za Jiřím Fronkem, v počtu střeleckých pokusů (103) je rovněž druhý, tentokrát za Rikem Sihvonenem, no a v počtu střel ze slotu je také druhý, opět za zmíněným Finem. Vrchlabský Ondřej Matýs je zkrátka hodně vidět. V koncovce má sice trošku smůlu, zatím dal "jen" pět gólů, má však všechny statistické předpoklady k tomu, aby se brzy pořádně rozstřílel. 

Foto: Anton Martinec, hcvrchlabi.cz

Bída

Klikorka se hledá
O Karlu Klikorkovi jsme před sezonou psali, že by mohl patřit k nejlepším obráncům soutěže. Vždyť už loni na střídavých startech v Ústí nad Labem působil dominantním dojmem. Jenže... Stal se pravý opak, Klikorka prožívá nevýrazný vstup do sezony: v devíti zápasech získal dvě asistence a jeho ice time se pohybuje jen okolo čtrnácti minut. V posledních týdnech na led skáče jen na pár střídání. Co se děje? 

Prostějov musí dotahovat
Jen v sedmi zápasech ze sedmnácti se Prostějov dostal do vedení jako první. Navzdory tomu se Jestřábi drží v popředí tabulky. Utkání umí obracet, na vstupech do utkání je každopádně potřeba zapracovat.

Dolejš v Chance lize nezáří
Daniel Dolejš letos nechytá v optimální pohodě ani ve Vítkovicích, ani o patro níž v Šumperku. Jeho potenciál je ohromný, má na to sám vyhrávat zápasy, zatím mu to ale nejde. U Draků má po třech zápasech 86,36% úspěšnost zákroků a průměr inkasovaných branek 3,93. Přesto s ním v bráně Šumperk vyhrál dva z těchto tří duelů.

Foto: Tomáš Ostřanský, dracisumperk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz