Dříve se pohyboval po halách a sázel soupeřům koš za košem. Ve hře tři na tři reprezentoval Česko při mistrovství světa. Dostal se do top desítky střelců s nejlepšími výkony. S týmem NH Ostrava při hře pět na pět obsadili třetí místo v lize.

Teď je šéfem rodinné firmy Chov Ryb Jistebník, a dohlíží i na víkendový výlov rybníku Bezruč. „Celý život se pohybuji mezi sítěmi. Jedněmi padá balon, do druhých chytáme kapry. Při výlovu děravé sítě určitě mít nechceme,“ směje se Jan Stehlík.

Při hraní basketbalu dokázal vystudovat i vysokou školu, a jeho inženýrské znalosti se mu při chovu a opatrování ryb tuze hodí. „Práce je to hezká. Pořád jsem v přírodě, a pokud je hezké počasí, člověk si nemá na co stěžovat,“ říká optimisticky.

Video
Video se připravuje ...

Vodní hospodář a bývalý basketbalista Jan Stehlík při výlovu rybníku Bezruč v Jistebníku. Karel Janeček

Lásky ke sportu se dodnes nevzdal. „Momentálně hraji první ligu za tým Snakes Ostrava, předávám zkušenosti mladším klukům. Přes léto dál hraji tři na tři basketbal,“ prozradil Jan Stehlík. Zbývá již pouze rybářský pozdrav: Petrův zdar!

Výlov pokračuje o víkendu

Výlov rybníka Bezruč v letošním roce probíhá od 5. do 7. listopadu. Koupit si tam rybu můžete denně od 8 do 16 hodin. V době výlovu ryby prodávají pouze na hrázi. Na sádkách je prodej přerušen a pokračuje od 8. listopadu.

Aktuální ceník ryb pro rok 2021

*Kapr  95,- Kč/kg

*Amur  110,- Kč/kg

*Sumec  220,- Kč/kg

*Tolstolobík  50,- Kč/kg

*Candát  375,- Kč/kg

*Štika  270,- Kč/kg

*Karas  30,- Kč/kg

*Lín  160,- Kč/kg

*Nástražní rybky  150,- Kč/kg

Fotogalerie
10 fotografií