Požár věří, že ještě Zavadil dokáže Brnu výrazně pomoct v kabině i na hřišti: Má můj obdiv, je ve skvělém stavu

Požár věří, že ještě Zavadil dokáže Brnu výrazně pomoct v kabině i na hřišti: Má můj obdiv, je ve skvělém stavu

Brněnský tým aktuálně vládne druholigové soutěži se sedmibodovým náskokem na druhou rezervu Sparty, s tím, že třetí Líšeň už má odstup propastných deset bodů. Jeden horký favorit na návrat mezi elitu by tu tedy byl...

"Mužstvo věří, že si pokaždé vytvoří dvě tři situace a promění je. Nepřestane věřit do poslední chvíle, že utkání dokáže zvrátit. Máme hráče, kteří mají na tuto soutěž určitou nadstavbu a kvalitu," pronesl na webu isport.blesk.cz sportovní ředitel Zbrojovky Tomáš Požár.

Předčasně však ve druhém největším městě Česka nikdo nic neslaví. "Doufám, že nikdo z nás nevnímá, že máme něco jistého. Pořád je to křehké. Náskok není takový, abychom si mohli říct, že je hotovo. Každý soupeř nás chce porazit a dohnat," pronesl před víkendovým výjezdem na dejvickou Julisku exsparťanský funkcionář, jehož slova nabídl Deník Sport.

U brněnské jízdy je pořád i nejstarší hráč soutěže, třiačtyřicetiletý Pavel Zavadil, jehož dosud poslal hlavní kouč Richard Dostálek do akce šestkrát a veterán tak strávil na hracích plochách 331 minut čistého času.

Vzhledem k tomu, že z něj už byl několik měsíců opavský funkcionář, to pořád jde. "Pro mě je Zavoš trošku jiný hráč. Už jsme byli kolegové, on měl stejnou pozici v Opavě. Diskutovali jsme na odlišná témata a z této role pro mě moc nevyskočil. Naše debaty jsou jiné. Měl smůlu na zranění, do toho přišla nemoc. Věřím, že už to má za sebou a ještě nám výrazně dokáže pomoct. V kabině i na hřišti. Má můj obdiv. Na to, kolik mu je let, je ve skvělém stavu. Na svých dovednostech nic neztratil," chválil muže se zkušenostmi ze švédské nejvyšší soutěže Požár.

V dubnu oslaví Zavadil čtyřiačtyřicáté narozeniny a kontrakt má do června. Pakliže by se Brnu podařilo postoupit, asi už by to na pokračování v kádru nebylo.

Masopust? Po dlouhé době velice dobrý výkon. Ševčík? Už se na něj neřve, že je duch v kabině i na hřišti

Zdroj: isport.blesk.cz