Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj si na severu Čech upevnil pozici vedoucího týmu extraligy

Volejbalisté Jihostroje mají proti Ústí nad Labem dlouhodobě skvělou bilanci, kterou potvrdil i ve čtvrtečním vzájemném střetnutí. Na severu Čech vyhráli Českobudějovičtí po třech setech a potvrdili pozici na vedoucího týmu tabulky. Zářil univerzál Casey Schouten, který zaznamenal čtyři esa a celkem 25 bodů. V dalším kole hostí Jihostroj v sobotu 13. listopadu od 18 hodin Brno.

V začátku utkání přebírají otěže hosté z Jižních Čech. Rychle si vypracují náskok, který se jim daří držet až do konce setu. Ústí reaguje sérií střídání a timeoutů, hra se vyrovnává, ale hosté neponechávají nic náhodě a vývoj prvního setu si hlídají až do úspěšného konce.

Kdo čekal dominanci hostujícího celku v druhém poločase, tak se ale šeredně spletl. Ústí začíná vedením 5:1 a trenér Jihočechů René Dvořák musí sahat po timeoutu. Budějovice ale koncentrovanou hrou stahují na 6:7 a za stavu 17:16 se poprvé dostávají do vedení. Vyrovnané koncovky se po napínavém průběhu setu fanoušci na Slunetě nedočkali. Budějovice kontrolují závěr setu a Schouten ukončuje druhou sadu esem.

Třetí set opět začíná dobře pro domácí celek. Vedení 4:1 donutí sáhnout hosty po prvním timeoutu. Jihostroj se o chvilku na to dočká i první žluté karty v utkání a následně si bere za stavu 8:4 pro domácí druhý oddechový čas. Od té doby ale Jihostroj podstatně zlepšuje svůj výkon a otáčí vývoj zápasu. Odskakuje na rozdíl několika bodů a po esu Schoutena (13:18) to vypadá, že je rozhodnuto. Radek Suda ale o chvilku později snižuje na 15:19, přichází blok a poté eso a složený balon Rika van Solkemy a je před námi vyrovnaná koncovka (21:21), ve které jsou ale následně úspěšnější Jihočeši a využívají první mečboll. Hala na Klíši ale rozhodně viděla poutavý volejbal s napínavými zápletkami. Hosté ovšem potvrdili svou kvalitu a odvážejí si tři body, na které si jistě mysleli.

SK Volejbal Ústí nad Labem – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (17:25, 18:25, 23:25)

Útoky: 37:34, Esa: 2:7, Bloky: 5:8, Chyby soupeře: 14:26, Rozhodčí: Rychlík a Dmejchal, Diváci: 460

SK Volejbal Ústí nad Labem: Vemič, Tibitanzl, van Solkema, Suda, Beer, Srb, libero Kořínek. Střídali: Lank, Pospíšil, Kasan, Baláž, Kobolka

VK Jihostroj České Budějovice: de Amo, Michálek, Mach, Schouten, Stoilovič, Sedláček, libero Kryštof. Střídal: Polák

Ohlasy

Lubomír Vašina (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): Budějovice měly zápas pod kontrolou. Střídali jsme výborné chvilky se slabšími, bohužel těch bylo více. Naše chyby přicházely v důležitých momentech, a právě na stabilitě herních činností musíme neustále pracovat. Zápasy s takto silným soupeřem s výbornou obranou a zápasovými zkušenostmi nám můžou jenom pomoci pro sbírání zkušeností pro náš tým a nadcházející zápasy.

Jiří Kořínek (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): Budějovice předvedly koncentrovaný výkon s menším počtem chyb. Gratuluju jim k vítezství.

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): První set jsme hráli velmi slušně, drželi jsme Ústí pod sebou. Začátky dvou dalších setů jsme bohužel prospali, mysleli jsme asi, že to půjde samo. Na druhou stranu jsme dobrou sérií na servisu a obranou sety otočili a získali jsme vítězství.

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Jsem hrozně rád za tři body, protože odsud se vozí těžko. Naštěstí jsme zvládli dvakrát otočit dva sety a vezeme domů tři body.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj, Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, Ústí nad Labem, VK Jihostroj České Budějovice, Česko, Volejbal Brno, trenér, SK Volejbal Ústí nad Labem, Jiří Kořínek, Radek Mach, BK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj si na severu Čech upevnil pozici vedoucího týmu extraligy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.