Vítězná generálka! Češky vynulovaly Dánsko, teď se porvou o olympiádu

Foto: Karel Švec, Český hokej

5. listopadu 2021, 17:57

Adam Bagar

České hokejistky se na blížící se domácí kvalifikaci o historický postup na olympiádu v Pekingu naladily skvěle, když v Chomutově zvládly i odvetu proti Dánkám. Reprezentantky v přípravném zápase zvítězily 4:0 po trefách Terezy Radové, Kláry Hymlárové, Karolíny Erbanové a Kateřiny Mrázové.

Češky ve čtvrtek zvítězily 3:1 díky povedené první třetině, v odvetě však od začátku utkání nedominovaly a v úvodní dvacetiminutovce se střelecky neprosadily.

Bezbrankové skóre se potom nezměnilo ani ve víc než minutové přesilovce pět na tři, ale v čase 25:26 se už favoritky přece jen dočkaly zásluhou Terezy Radové.

Mladá obránkyně otevřela skóre po asistenci Kláry Hymlárové, vzápětí si obě hráčky role vyměnily a na 3:0 zvýšila svým premiérovým gólem Karolína Erbanová.

Poslední slovo ale měla Kateřina Mrázová, která se povedeným bekhendovým blafákem prosadila už po 41 sekundách ze třetí třetiny a stanovila výsledek 4:0.

Výrazně k němu přispěly také obě české gólmanky. Kateřina Zechovská v první polovině střetnutí kryla 11 dánských střel, bezchybná pak byla i Klára Peslarová.

České reprezentantky uzavřely pětidenní soustředění na severu Čech, trenér Tomáš Pacina po zápase zúží kádr a nominuje na kvalifikační turnaj o ZOH v Pekingu.

Ten se uskuteční už od 11. do 14. listopadu v Chomutově. Češky zabojují o historický postup, jako obrovské favoritky postupně narazí na Norsko, Polsko a Maďarsko.

ČESKO – DÁNSKO 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Radová (Hymlárová, Lásková), 29. Hymlárová (Radová), 36. Erbanová (Pejšová, Lédlová), 41. Mrázová (Čajanová).
Rozhodčí: Novotná – Svobodová, Smetková (všechny Česko).
Vyloučení: 5:4.
Bez využití.
Střely na branku: 23:19 (3:7, 10:5, 10:7).
Bez diváků.
Česko: Zechovská (od 31. Peslarová) – Tejralová, Pejšová, Kolowratová, Seroiszková, Lásková, Čajanová, Radová – Serdar, Mills, Erbanová, Hymlárová, Lédlová, Mrázová, Gruntová, Lorencová, Bukolská, Pátková, Sarnovská. Trenér: Pacina.
Dánsko: Sellbergová Jensenová – Normannová Refsgaardová, Andersenová, Asperupová, Skottová Dahlová, Hammerová Mørchová – Laveová Gludová, Jakobsenová, Bauová Hansenová, Høeghová Perssonová, Russellová, Brixová Nielsenová, Søndegaardová Jensenová, Blüthgenová Skriverová, Holmová Petersová, Ernstová, Weisová Hansenová, Oksbjergová, Pearlová Friis-Hansenová, Funchová Østergaardová. Trenér: Elander.

Rozpis olympijské kvalifikace v Chomutově

Čtvrtek 11. listopadu:
12:00 Maďarsko – Polsko
16:00 Česko – Norsko

Sobota 13. listopadu:
16:00 Polsko – Česko
20:00 Maďarsko – Norsko

Neděle 14. listopadu:
16:00 Česko – Maďarsko
20:00 Norsko – Polsko

Vstupenky můžete zakoupit online zde.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz