National Business Daily: V Čcheng-tu začíná konference Kulturní sympozium světových metropolí 2021, která se zabývá zkoumáním reálných řešení udržitelnosti

Dne 4. listopadu byla v Čcheng-tu, hlavním městě provincie S'-čchuan v jihozápadní Číně, zahájena konference Kulturní sympozium světových metropolí 2021.

Tato dvoudenní akce pořádaná Kulturním sympoziem světových metropolí a konaná převážně ve virtuální formě, přivítala významné osobnosti globálního kulturního průmyslu, zástupce institucí a představitele měst, kteří se v rámci tématu „Světová parková města – kultura a udržitelný rozvoj" podělili o jedinečné poznatky týkající se například výstavby parkových měst, rozvoje kreativní ekonomiky a situace ohledně klimatických změn.

Na konferenci vystoupili například John Howkins – člen Poradního výboru OSN pro kreativní ekonomiku, Paul Owens – ředitel Kulturního sympozia světových metropolí a Justine Simons – předsedkyně Kulturního sympozia světových metropolí a náměstkyně primátora Londýna.

Pan Howkins, který má k Čcheng-tu hluboké vazby, řekl deníku National Business Daily, že tato metropole v jihozápadní Číně je ideálním místem pro rozvoj kreativní ekonomiky. Pro snadnější rozvoj kreativní ekonomiky a udržitelného rozvoje musejí města přejít od jednoduchého modelu lineárního růstu a snahy o více obyvatel a více budov ke společnému rozvoji lidí a prostředí a k modelu, který oceňuje představivost a kreativitu jednotlivců.

Další důležitou součástí konference byla případová studie o kultuře a udržitelném rozvoji, kterou na internetu zveřejnil Paul Owens. Podle této zprávy mohou kulturní a tvůrčí odvětví přispět nejen ke snížení ekologické zátěže, ale také inspirovat k naléhavě potřebné změně chování.

Zpráva vyzdvihla jednání několika zavedených a nově vznikajících světových metropolí při integraci kulturních a environmentálních programů. Jednou z těchto iniciativ je i snaha Čcheng-tu stát se „městem v parku". Důležitým prvkem koncepce městského parku je vytváření prostředí pro kulturní aktivity.

Zelený koridor Tianfu, který je s plánovanou délkou 16.900 km klíčem k ekologické vizi města, spojuje mnoho významných kulturních a historických památek Čcheng-tu, jako je alej Kuan-čaj a došková chata DuFu, stejně jako oblasti ochrany přírody a mokřady, zelené plochy a komunitní zahrady. Prostřednictvím těchto iniciativ se město snaží prozkoumat nový model rozvoje a podpořit hybnou sílu udržitelného rozvoje.

V návaznosti na konferenci se uskuteční i řada dalších akcí, které přinesou více příležitostí k mezinárodní spolupráci.

Fotohttps://mma.prnewswire.com/media/1677499/image.jpg

KONTAKT: Xia Wang, +86-28-86660288

Klíčová slova Čína-kultura-ekologie-National Business Daily

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.