Pacina chválil Erbanovou, pak udělal tři škrty. Nominaci odkryje příští středu

Foto: Karel Švec, Český hokej

5. listopadu 2021, 19:09

Jan Šimek

České hokejistky zvládly oba poslední zápasové testy před startem olympijské kvalifikace. S dánskými soupeřkami si ženská reprezentace ve čtvrtek poradila v poměru 3:1, v páteční odvetě pak zvítězila 4:0. Hlavní trenér Tomáš Pacina zúžil nominaci, která ale stále není definitivní. Škrty odnesly brankářka Kateřina Dvořáková i útočnice Lucie Gruntová a Veronika Lorencová.

Stejný osud čeká ještě dvě hokejistky. „Necháváme si pětadvacet hráček. Příští středu, kdy odevzdáme oficiální soupisku, náš tým budou muset ještě opustit dvě hráčky. Ve hře je jak možnost, že bychom poslali domů dvě útočnice, nebo jednu obránkyni a jednu útočnici. V tomhle ještě nemáme jasno,“ přiznává trenér ženského národního týmu Tomáš Pacina.

„Určitě vezmeme tři brankářky a dvacet hráček do pole. Samozřejmě do toho ještě může zasáhnout zranění, nebo covid a tak dále. Je to ještě hodně otevřené,“ pokračuje s tím, že nákaza koronavirem se týmu naštěstí vyhýbá. „Všichni jsme strašně negativní,“ dodává zvesela.

Ve čtvrtečním utkání ženský reprezentační výběr zvítězil 3:1, realizační tým ovšem s předvedeným výkonem spokojen nebyl. „Ve čtvrtek jsme měli k dispozici jen tři pětice, teď čtyři. Hráli jsme v jiném složení. Čtvrteční zápas se nám líbil jen v jedné třetině, v těch posledních dvou jsme nechali Dánky vyhrávat souboje a závody o puk. Přestali jsme hrát naši hru,“ mrzí Pacinu.

A páteční duel? To už byla jiná písnička. „V pátek ráno jsme měli velice produktivní schůzku s týmem včetně videopřípravy. Celý zápas proběhl už tak, jak bychom si představovali, že bychom měli hrát. Vždycky nám trochu trvá, než se na sebe zpátky naladíme. Přece jen hráčky pochází z tolika různých týmů po celém světě. Stmelit je do naší součinnosti nějaký čas trvá,“ vysvětluje zkušený kouč.

K zaslouženému vítězství 4:0 přispěla svou premiérovou brankou v reprezentaci i bývalá rychlobruslařka a bronzová medailistka z olympiády v Pchjongčchangu Karolína Erbanová. „Opět nás velice pozitivně překvapila. Za ten čas ve Švédsku se zlepšila. Instinktivní hokejové věci už jsou daleko lepší, než jaké jsme viděli v přípravě před mistrovstvím světa. Udělala velké pokroky. Věděli jsme, že má tah na branku, a že je fantastická bruslařka,“ říká Pacina.

„Svým profesionálním přístupem přispívá k našemu celkovému cítění v týmu. Nejdříve jsme si mysleli, že to bude jedna z prvních hráček, kterou pustíme domů, ale její výkon, jak ve čtvrtek, tak nyní, nás přesvědčuje o tom, že si ji tady rádi ponecháme. Bude bojovat do poslední chvíle, aby byla v oficiální nominaci,“ těší kouče českých hokejistek.

V konečné nominaci, která bude čítat 23 hráček, se neobjeví útočné opory Michaela Pejzlová s Terezou Vanišovou. „Míša nebude moci hrát. Má problémy se zápěstím, které budou trvat déle. Terezka je ve Švédsku suspendovaná a nemohla by hrát první zápas proti Norsku. Rozhodli jsme se pro to, že tady necháme jen hráčky, které budou moci zasáhnout do všech tří utkání,“ objasňuje Tomáš Pacina.

Klíčový kvalifikační turnaj čeká ženskou reprezentaci už příští týden od 11. do 14. listopadu v Chomutově. Češky v ROCKNET Areně zabojují o jediné postupové místo na olympijské hry v Pekingu, čekají je soupeřky z Norska, Polska a Maďarska.

Širší nominace Česka před olympijskou kvalifikací:

Brankářky:
Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně:
Tereza Radová, Klára Seroiszková (obě Göteborg, Švédsko), Sára Čajanová (Valašské Meziříčí), Andrea Trnková (Choceň), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko), Samantha Kolowratová (Brynäs, Švédsko), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Dominika Lásková (Merrimack College, USA).

Útočnice:
Kateřina Bukolská (Leksand, Švédsko), Denisa Křížová, Kateřina Mrázová (obě Brynäs, Švédsko), Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (obě Vermont University, USA), Aneta Lédlová (Kadaň), Karolína Erbanová (Almtuna, Švédsko), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Agáta Sarnovská (Malmö, Švédsko), Lenka Serdar (Linköping, Švédsko), Alena Mills (Hämeenlinna, Finsko), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Noemi Neubauerová (Colgate University, USA).

Realizační tým:

Manažer týmu: Martin Loukota.
Hlavní trenér: Tomáš Pacina.
Asistenti trenéra: Jakub Peslar a Jiří Vozák.
Trenér brankářek: Martin Fous.
Kondiční trenér: Filip Raptopulos.
Videotrenér: Tomáš Jankovič.
Lékař: Jannis Papadopulos.
Fyzioterapeuti: Tomáš Kučera a Anna Šulcová.
Maséři: Karolína Kovářová a Marcel Krejsa.
Media manažerka: Tereza Sadilová.

Rozpis olympijské kvalifikace v Chomutově:

Čtvrtek 11. listopadu:
12:00 Maďarsko – Polsko
16:00 Česko – Norsko (ČT sport)

Sobota 13. listopadu:
16:00 Polsko – Česko (ČT sport)
20:00 Maďarsko – Norsko

Neděle 14. listopadu:
16:00 Česko – Maďarsko (ČT sport)
20:00 Norsko – Polsko

Vstupenky můžete zakoupit online zde.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz