Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kometa podruhé v sezoně porazila Plzeň, doma zvítězila po nájezdech

Hokejisté Brna porazili ve 22. kolo extraligy Plzeň 2:1 po samostatných nájezdech. Kometu poslal ve druhé třetině do vedení Petr Holík, v téže části vyrovnal Václav Adamec a v nájezdech rozhodl zápas Peter Mueller. Brňané zvítězili nad Západočechy podruhé v sezoně a opět na nájezdy, Plzeň prohrála tímto způsobem druhý duel po sobě.

Plzeň přijela na jih Moravy bez svého nejproduktivnějšího hráče Blomstranda, za autora 13 branek chtěli v úvodu zaskočit Kodýtek a Graňák, ale Klimeše nenachytali. Brněnský brankář se zaskvěl i v závěru třetiny po šanci Musila.

Kometu nakopl k náporu kapitán Zaťovič, ovšem v osmé minutě při průniku po levém křídle trefil jen tyč Pavlátovy branky. Jedenadvacetiletý gólman, který vystřídal mezi tyčemi Miroslava Svobodu, vychytal i Pavlíkovu střelu zblízka.

Rychlá partie pokračovala i ve druhé třetině. Skóre neotevřela plzeňská přesilovka, ale prosadil se Holík po pasu Malleta střelou nad Pavlátovu vyrážečku. Brno dobře bránilo střední pásmo a Západočechy do větší šance nepustilo, samo hrozilo brejky. Po jednom z nich Horký nepropasíroval puk mezi betony plzeňského brankáře.

Hosté se přece jen vyrovnání dočkali. Po první větší chybě brněnské defenzívy a zmatku před Klimešem se k zakončení do prázdné branky dostal Adamec a luxusní nabídkou od Langa nepohrdl. Devatenáctiletý útočník si tak připsal první gól v extralize v kariéře.

Ve třetí části projevilo větší touhu po vedoucím gólu Brno, do dobré pozice se dostal kanonýr Mueller, na druhé straně se neprosadil Kantner. Pavlát vychytal v přesilovce i Haščáka a tak šel duel do prodloužení, v němž gól nepadl. V nájezdové loterii měli Brňané navrch, na gól Mertla postupně odpověděli Horký, Mueller a Vincour.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Dostál

Štítky Kometa, Plzeň, Hokej, Brno, Extraliga, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Peter Mueller, Petr Holík, Miroslav Svoboda, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa podruhé v sezoně porazila Plzeň, doma zvítězila po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.