Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kometa porazila Plzeň i podruhé v sezoně na nájezdy

Brno porazilo Plzeň i podruhé v sezoně, a to znovu po nájezdech, tentokrát 2:1. Kometu poslal ve druhé třetině do vedení Petr Holík, v téže části vyrovnal Václav Adamec a v nájezdech rozhodl zápas Peter Mueller.

Utkání Brno - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Nájezdy jsou naše noční můra," řekl trenér hostí Václav Baďouček, jehož tým takto padl v minulém kole s Českými Budějovicemi a celkem prohrál nájezdy ve všech třech případech v sezoně.

"My jsme šli za třemi body, ale jsme rádi i za dva. Byl to zápas hodně založený na bruslení, my jsme měli spoustu šancí dát víc gólů z předbrankového prostoru, na to se musíme zaměřit," podotkl kouč domácích Jiří Kalous.

Plzeň přijela na jih Moravy bez svého nejproduktivnějšího hráče Blomstranda, za autora 13 branek chtěli v úvodu zaskočit Kodýtek a Graňák, ale Klimeše nenachytali. Brněnský brankář se zaskvěl i v závěru třetiny po šanci Musila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Plzeň

Kometu nakopl k náporu kapitán Zaťovič, ovšem v osmé minutě při průniku po levém křídle trefil jen tyč Pavlátovy branky.

Jedenadvacetiletý gólman, který vystřídal mezi tyčemi Miroslava Svobodu, vychytal i Pavlíkovu střelu zblízka.

Rychlá partie pokračovala i ve druhé třetině. Skóre neotevřela plzeňská přesilovka, ale prosadil se Holík po pasu Malleta střelou nad Pavlátovu vyrážečku.

Brno dobře bránilo střední pásmo a Západočechy do větší šance nepustilo, samo hrozilo brejky. Po jednom z nich Horký nepropasíroval puk mezi betony plzeňského brankáře.

Hosté se přece jen vyrovnání dočkali. Po první větší chybě brněnské defenzivy a zmatku před Klimešem se k zakončení do prázdné branky dostal Adamec a luxusní nabídkou od Langa nepohrdl.

Devatenáctiletý útočník si tak připsal první gól v extralize v kariéře. "Vypadalo to snadně, ale v hlavě vám blýskne, že můžete dát první gól v lize, a pak to tak jednoduché není," řekl Adamec.

Ve třetí části projevilo větší touhu po vedoucím gólu Brno, do dobré pozice se dostal kanonýr Mueller, na druhé straně se neprosadil Kantner. Pavlát vychytal v přesilovce i Haščáka, a tak šel duel do prodloužení, v němž gól nepadl.

V nájezdové loterii měli Brňané navrch, na gól Mertla postupně odpověděli Horký, Mueller a Vincour.

Kometa Brno - HC Plzeň 2:1 po nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. P. Holík (Mallet, Gulaši), rozhodující nájezd Mueller - 38. Adamec (M. Lang). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 5652.

Brno: Klimeš - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši, Bartejs - Mueller, Krištof, Kollár - Horký, P. Holík, Zaťovič - R. Pavlík, Ostřížek, Haščák - Vincour, Rákos, Mallet. Trenér: Kalous.

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, Kremláček - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - P. Musil, Mertl, Dzierkals - Bulíř, G. Thorell, Kantner - Adamec, F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček a M. Říha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články