6. 11. 2021 | Petr Pavlík

CEB - SPA 1:3 - Junioři urvali další výhru!

17., sobota 6. 11. 2021
České Budějovice - Sparta CEB - SPA
České Budějovice: Maleček – Willmann, Remta (C), Fousek, Pavlát, Hail, Placek, Kumpfmüller - Remeš (A), Schwartz, Petrásek, Putz, Pouzar, Anderle, Masopust, Sochor, Vavřík.
Sparta: Hrabal – Tomov, Šindelek, Tůma, David, Červenka, Ducháč (C) – Senčák, Hauser, Krupička, Kalný, Slavíček (A), Bareš, Pražák, Vágner, Theimer, M. Vitouch, Zembol.
Branky a nahrávky: 4. Remta (Putz, Masopust) - 15. Theimer (Hauser, Tůma), 46. Hauser (Zembol, Ducháč), 60. Hauser (Zembol). Rozhodčí: Šperl - Polonyi, Kubíček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 35:47. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Výhra je naše! Sparťanští junioři po vysokém vítězství nad Salzburgem uspěli také na ledě Českých Budějovic. Svěřenci Richarda Žemličky sice prohrávali ve čtvrté minutě, ale do konce prvního dějství stihli vyrovnat. Rozhodující branku obstaral útočník Petr Hauser, jenž v přesilové hře poslal náš tým do vedení. Stejný hráč pojistil výhru gólem do prázdné branky a sparťané zvítězili 3:1.

Komentář

Sparťanští trenéři poslali do branky v utkání s českobudějovickým Motorem gólmana Michaela Hrabala. Náš tým chtěl v duelu proti Českým Budějovicím potvrdit svou formu z předchozího utkání, ale v úvodních minutách se dařilo lépe soupeři. Jiří Remta na konci čtvrté minuty otevřel skóre a poslal svůj celek do vedení. Sparťané si svou trpělivou hrou počkali na své šance a v patnácté minutě se prosadil Oto Theimer, který vyrovnal skóre na 1:1.


Oba týmy vstoupily do druhé části velmi opatrně, jelikož ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu. Sparťané hráli ještě v první polovině utkání klasickou přesilovou hru po faulu Vavříka, ale nabídnutou početní výhodu nevyužili. O pár vteřin později rozhodčí vyloučili sparťanského útočníka Bareše a na opačné straně domácího Masopusta. Ani jeden z týmů se však do konce druhé třetiny neprosadil a skóre zůstalo stejné jako v první třetině.


Pražané v prvních pěti minutách třetí třetiny hráli další přesilovou hru, kterou už zužitkovali a dostali se poprvé v utkání do vedení! Nedovolený zákrok domácího útočníka Pouzara potrestal svým gólem Petr Hauser, který zároveň zaznamenal svou desátou trefu v sezoně. Náš tým si své vedení pohlídal až do závěrečných minut utkání, kdy Petr Hauser ještě pojistil vítězství trefou do prázdné branky. Sparťané zvítězili podruhé v řadě, tentokrát 3:1 v Českých Budějovicích.

Ohlasy trenérů

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): “Začali jsme vlažně, soupeř se dostával do šancí, dokonce jsme si dali vlastní gól. Od druhé třetiny kluci hrozně moc chtěli vyhrát, ale v uvozovkách odplácat prvních dvacet minut a pak si myslet, že to půjde samo, není dobře. Takhle to nefunguje. Ve třetí třetině se utkání konečně zlomilo v náš prospěch, začali jsme soupeře jasně přehrávat a došli jsme si pro další tři body.”

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek