BK MLADÁ BOLESLAV

Do Boleslavi míří Motor. Navážou Bruslaři na svou formu?

6. 11. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Bruslařský klub v pátečním duelu s Vítkovicemi potvrdil výhrou 2:1 aktuální formu a prodloužil sérii výher na číslo čtyři. V neděli 7. listopadu přivítá na domácí půdě jihočeský Motor, proti kterému bude chtít vítěznou vlnu prodloužit. Jak se domácímu mančaftu ve ŠKOENERGO Aréně proti momentálně šestému celku tabulky povede? Utkání začíná v 16:00 hodin, můžete ho sledovat živě přímo ze zimního stadionu nebo pomocí textového přenosu.

Mladá Boleslav v zápase 19. kola proti Plzni prolomila nepříznivou sérii porážek a od té doby má na kontě čtyři výhry v řadě. Naposledy se představila na ledě Vítkovic, kde uhájila po trefě Valentina Claireauxe hubený jednobrankový náskok a zvítězila 2:1. Bruslaři tříbodovým ziskem navýšili na 39 bodů a pojistili si aktuální čtvrtou příčku. Na záda jim dýchá čtvrtá Plzeň s 36 body a v ambice na lepší umístění mají i České Budějovice, sok v nedělním klání, s 31 body a zápasem k dobru.

Obsáhlá marodka a nová tvář

Boleslavskou kabinu trápí rozsáhlá marodka. Mimo hru jsou aktuálně čtyři útočníci. V sestavě kvůli zranění chybí David Šťastný, Mário Lunter, Miloš Kelemen a Jan Eberle. Z tohoto důvodu klub ve středu 3. listopadu informoval o nové posile. Do konce sezony bude boleslavské bravy hájit Tomáš Pospíšil, který přichází z Litvínova na hostování. „Příchodem Tomáše Pospíšila reagujeme na vyšší počet zraněných útočníků, který nás momentálně trápí,“ vysvětluje uvedení nové tváře Václav Nedorost. Čtyřiatřicetiletý útočník se zapojil hned v pátečním duelu s Vítkovicemi, kde působil po boku Adama Rašky a Tomáše Fořta v první formaci. Šanci u A týmu dostali i junior Jan Závora či Jan Grim působící v prvoligovém Ústí.

Jihočeši mají vysoké ambice

Po uplynulém nepovedeném ročníku si pomýšlejí České Budějovice na vyšší příčky a zatím se jim to daří. Momentálně se po 20 odehraných zápasech nacházejí na šestém místě s 31 body. Kanadské bodování vedou s 24 body Milan Gulaš (10 + 14) a Lukáš Pech (9 + 15). Co se týče přesilových her, tak Jihočeši patří k lepším celkům ligy. S úspěšností 21, 18 % se řadí na pátou příčku. Disciplinovanost také není hráčům Motoru cizí. Doposud obdrželi “pouze“ 152 trestných minut, což je řadí až na předposlední pozici v tabulce této statistiky.

Kádr Motoru se stále mění

Před začátkem sezony prošly České Budějovice značnou obměnou a změny se dějí i nyní. Stejně jako Bruslaře trápí i Jihočechy marodka. Na seznamu nehrajících opět přibyl Petr Šenkeřík, a tak i realizační tým Motoru šáhl po nové akvizici. Do konce sezony přichází na hostování třiadvacetiletý sparťanský bek Martin Jandus. „Chceme Martinovi dopřát větší prostor na ledě, který aktuálně v našem týmu nedostává. Věříme, že se tam pořádně rozehraje a před nejdůležitější částí sezony se vrátí v co nejlepší formě," zdůvodňuje na webu Sparty sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Po oznámení příchodu Martina Janduse opustil jihočeský celek Ondřej Slováček, který zamířil do nejvyšší finské ligy. „Byla to jeho prosba. Není v tom nic proti nám nebo proti jeho působení v Motoru, ale zkrátka nás požádal, zda bychom mu nevyšli vstříc, že by chtěl pokračovat v zahraničí. To jsme učinili a budeme pokračovat v práci bez něj," objasnil odchod vedoucí sportovního úseku Jaroslav Modrý.

Vzájemný duel

V letošním ročníku se doposud Mladá Boleslav a České Budějovice střetly pouze jednou. Ze souboje osmého kola Tipsport extraligy, které se uskutečnilo na ledě Jihočechů, odešli s vítězstvím 6:1 Bruslaři. Kdo se bude radovat tentokrát?

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad – Adam Raška I, Fořt, Pospíšil – Kotala, Claireaux, J. Dufek – P. Kousal, O. Najman, J. Stránský (A) – Závora, Bičevskis, Grim.

HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Vráblík, Štich, Bučko, M. Jandus – Holec, L. Pech (A), Gulaš (C) – T. Šoustal, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, J. Novotný, M. Beránek – Abdul, D. Voženílek, Valský.