Vítězná odveta šestnáctky. Můžeme být spokojení, hlásí Mikeska

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Jedna těsná porážka, jedna výhra v nájezdech. S takovou bilancí se vrací domů čeští hokejisté do 16 let z rakouského Salcburku, kde hráli proti o rok starším akademikům.

Podobně jako první bitvu, i odvetu zahájili Češi rychlým vedoucím gólem. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Oskar Lisler. „Jeli jsme dva na jednoho, Dranči mi to výborně přihrál a já jsem měl lehkou práci to tam hodit dvacet centimetrů nad ledem,“ popisuje autor branky spolupráci se Samuelem Drančákem.

Celkově už čeští mladíci vstoupili do utkání lépe než v pátek, odhodili nervozitu. „Bylo nicméně vidět, že hrajeme druhý den za sebou a kluci na to ještě nejsou v tomhle věku úplně připravení a natrénovaní. První utkání mělo asi větší drajv,“ říká asistent trenéra Michal Mikeska.

Salcburk v desáté minutě vyrovnal zásluhou Reinthalera, na další branky se pak čekalo až do závěrečných sedmi minut. Domácím střelcům čelil tentokrát Matyáš Mařík. „Bylo to těžké, od začátku nebylo jisté, kdo vyhraje. Oni jsou rychlí a šikovní, velmi dobře bruslí a jsou silní na puku. Těžko se proti nim hraje jeden na jednoho,“ líčí Lisler.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Stav 1:1 prolomil Vasyl Shpilka a zdálo se, že česká reprezentace by tentokrát mohla uspět. Jenže závěr ani tentokrát nezvládla dobře. Po faulu v útočném pásmu se bránila power-play šesti proti čtyřem, kdy ještě navíc jeden z hráčů zlomil hokejku. Defakto opravdu dvojnásobnou výhodu zužitkoval v čase 59:21 obránce Bosecker.

„Závěr jsme přitom celkem kontrolovali, ale pak přišel zbytečný faul. Drželi nás v šesti dlouho a ti čtyři naši hráči se už úplně vydali, takže jsme byli hodně pasivní,“ vysvětluje Mikeska.

Naštěstí pak ale Češi zvládli alespoň nájezdy. Trefili se totiž Shpilka, Lisler a ve čtvrté sérii Josef Teplý, jenž přisoudil svému týmu vítězství. „Jsem rád, že v klubu i tady dostávám šance jezdit nájezdy,“ kvituje prostřední z českých střelců.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Jestli si národní tým výhru něčím zasloužil, bylo to hlavně bojovností. „Ano, bylo vidět, že kluci chtějí. Od druhé třetiny jsme stáhli hru na tři lajny, abychom zvedli tempo, protože soupeř měl méně hráčů a tempo nabral rychleji. Na střídačce panovala dobrá atmosféra,“ pochvaluje si asistent kouče Razýma.

Hokejisté českého ročníku 2006 za sebou mají mezistátní premiéru, na niž bohužel došlo až v listopadu. Další akce je čeká hned příští týden, kdy v Sokolově a Chebu třikrát vyzvou stejně staré Švýcary.

„Myslím, že s oběma zápasy můžeme být spokojení, kluci se snažili. Bylo vidět, že jsme hráli proti o rok starším, jejich vyspělost byla cítit. Soupeř hodně dobře bruslil, s tím jsme měli největší problém. Ale myslím, že snahy bylo tolik, že jsme si to jedno vítězství zaslouženě utrhli,“ shrnuje dojmy Michal Mikeska.

„Primárně jsme teď hledali hráče na další týden na zápasy se Švýcarskem, celkově už jsme jich letos viděli strašně moc. Myslím, že už se nám to do budoucna krystalizuje,“ uzavírá Mikeska.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

EC RED BULL SALCBURK "17" – ČESKO 2:3 po nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Reinthaler (Hupach), 60. Bosecker (Schreiner) – 4. Lisler (Drančák), 54. Shpilka, rozh. nájezd Teplý.
Rozhodčí: Moidl – Vaszi, Vierthaler.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 33:35 (6:12, 13:9, 12:12 – 2:2).
Bez diváků.
Salcburk: Lamp – Ankirchner, Rebernig, Lemke, Kirchebner, Lexer, Reinthaler, Bosecker – Sandholzer, Juric, Samanski, Gruber, Ruckdäschl, Duller, Schreiner, Hupach, Veilands, Mazur. Trenér: Lavrov.
Česko: Mařík – Svozil, Kubánek, Jiříček, Král, Fibigr, Průšek, Šmerda, Marton – Humeník, Pospíšil, Drančák, Pohludka, Beran, Vojáček, Jung, Teplý, Raichl, Steklý, Lisler, Shpilka. Trenér: Razým.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz