Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Barák pomohl Veroně k remíze v Neapoli, milánské derby vítěze nepoznalo

Vedoucí duo Serie A ve 12. kole zaváhalo. Neapol remizovala 1:1 s Veronou, v jejímž dresu asistoval na gól český reprezentant Antonín Barák. AC Milán se shodným výsledkem rozešel smírně s třetím Interem, který za zmíněnou dvojicí zaostává o sedm bodů. Po třech zápasech bez skalpu soupeře naopak vyhrál osmý Juventus, konkrétně 1:0 nad oslabenou Fiorentinou. Roli favorita neustál AS Řím, v Benátkách neudržel vedení a prohrál 2:3.

Utkání AC Milán - Inter Milán
zdroj: IPA autor: Nderim Kaceli

V milánském derby se ujal vedení Inter poté, co v 11. minutě z penalty skóroval Calhanoglu. O šest minut později však bylo srovnáno po vlastním gólu De Vrije. Poté kopal Inter další penaltu, ale Martíneze skvěle vychytal Tatarusanu. Po změně stran se neujal Ibrahimovicův přímý kop a v závěru trefil Saelemakers tyč, derby proto skončilo smírně.

Simeone opět skóroval

Hellas neprohrál v lize čtvrtý zápas po sobě a proti Neapoli se dostal do vedení ve 13. minutě, kdy po přihrávce Baráka vstřelil devátý gól v sezoně Simeone. Domácí vyrovnali o pět minut později po trefě Di Lorenza, vítěznou branku ale nepřidali. Nepomohla jim ani dvojnásobná přesilovka, Verona dohrávala v závěru bez vyloučených Bessy a Kaliniče.

Římští svěřenci trenéra Josého Mourinha prohráli v lize podruhé za sebou, celkem ovládli jen jeden z posledních pěti zápasů v Serii A a vypadli z první čtveřice. Benátky se naopak dočkaly vítězství po třech duelech a mají tříbodový náskok na sestupové pozice.

Domácí šli do vedení už po třech minutách, kdy si na přímý kop naběhl Caldara, ale Římané na samém konci první půle výsledek otočili. Ve 43. minutě dorazil po závaru míč do sítě uzbecký útočník Šomurodov, který vstřelil první gól v dresu klubu z věčného města. V nastavení se Abraham postaral o to, že AS poprvé od únorového duelu s Udine měl v lize o poločasové přestávce na kontě dva góly.

I Benátkám se ale podařil obrat. Po hodině fauloval Ibaněz Caldaru a Aramu z penalty vyrovnal. V 74. minutě dostal další míč za obranu Okereke a stanovil konečný výsledek.

Laziu pomohl k jednoznačné výhře 3:0 nad Salernitanou desátým gólem v soutěži kanonýr Immobile, který potvrdil vedení v tabulce střelců.

Trenérem Janova se stal Ševčenko

Novým koučem fotbalistů FC Janov se stal bývalý ukrajinský kanonýr Andrij Ševčenko, který v srpnu po pěti letech skončil u ukrajinské reprezentace. Na lavičce sedmnáctého celku Serie A nahradil odvolaného Davida Ballardiniho. Janov na klubovém webu oznámil, že se s Ševčenkem dohodl na tříleté smlouvě.

"Stará dáma" se doma dlouho trápila, v první půli dokonce ani jednou netrefila prostor brány soupeře. V 73. minutě jí ale pomohlo Milenkovičovo vyloučení a nakonec se gólu dočkala. Cuadrado se na začátku nastaveného času uvolnil ve vápně a z úhlu zaskočil gólmana.

Juventus výhrou bodově dostihl Fiorentinu v tabulce, "fialky" ale zůstaly díky lepšímu skóre o příčku výše na sedmé pozici.

Spezia doma zdolala 1:0 FC Turín, po hodině hry rozhodl přesnou ránou ze střední vzdálenosti Sala. Český obránce David Zima zůstal celý zápas na lavičce "býků".

Bergamo uspělo venku potřetí za sebou, tentokrát 2:1 na hřišti Cagliari. 

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

Empoli - FC Janov 2:2 (62. Di Francesco, 72. Žurkowski - 13. Criscito z pen., 89. Bianchi), Spezia - FC Turín 1:0 (59. Sala), Juventus Turín - Fiorentina 1:0 (90.+1 Cuadrado), Cagliari - Bergamo 1:2 (27. Joao Pedro - 6. Pašalič, 43. Zapata), Benátky - AS Řím 3:2 (3. Caldara, 65. Aramu z pen., 74. Okereke - 43. Šomurodov, 45.+2 Abraham), Sampdoria Janov - Boloňa 1:2 (77. Thorsby - 47. Svanberg, 78. Arnautovic), Udine - Sassuolo 3:2 (8. Deulofeu, 39. vlastní Frattesi, 51. Beto - 15. Berardi, 28. Frattesi), Lazio Řím - Salernitana 3:0 (31. Immobile, 36. Pedro, 69. Alberto), Neapol - Hellas Verona 1:1 (18. Di Lorenzo - 13. Simeone), AC Milán - Inter Milán 1:1 (17. vlastní De Vrij - 11. Calhanoglu z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články