so., 6. listopad 2021 21:18

Matěj Vydra svým prvním gólem v sezoně zařídil Burnley remízu na půdě Chelsea

Matěj Vydra se se svými spoluhráči raduje z gólu do sítě Chelsea Matěj Vydra se se svými spoluhráči raduje z gólu do sítě Chelsea Zdroj: Oficiální facebookový profil Burnley FC
Londýn – Tým českého reprezentanta přijížděl do západního Londýna na stadion Stamford Bridge v roli outsidera. Vydrův celek se před zápasem nacházel na sestupovém osmnáctém místě a na lídra soutěže Chelsea, kterou naposledy porazil před čtyřmi lety, ztrácel propastných osmnáct bodů. O to větším překvapením tak byla remíza, kterou Burnley vystřelil právě rodák z Chotěboře Matěj Vydra. Burnley s Chelsea remizovalo 1:1.

Chelsea vstoupila do zápasu aktivněji než její soupeř. Už v 5. minutě musel brankář Nick Pope zasáhnout proti londýnskému Callumu Hudsonu Odoiovi. O minutu později se tentýž hráč dostal k odraženému míči před brankou a tvrdě vypálil. Jeho projektil však skončil daleko vedle levé tyče. Brankáře Popea nepřekonali svými hlavičkami ani Andreas Christensen, který branku jen těsně minul, ani Jorginho, jemuž strážce svatyně Burnley jeho hlavičku skvělým zákrokem zlikvidoval.

Spoluhráči Matěje Vydry se do první brankové příležitosti dostali až ve 21. minutě, kdy se o překonání Eduarda Mendyho pokusil z dorážky Maxwel Cornet. Mendy však jeho ránu pokryl a udržel tak nerozhodný stav. Londýnský klub v zápase nadále dominoval a svou herní převahu dokázal využít. Ve 33. minutě poslal do vápna nadýchaný centr Reece James, na který si naskočil německý záložník Kai Havertz a svou dobře mířenou hlavičkou poslal míč do sítě a Chelsea do vedení.

I ve druhém poločase držela otěže zápasu pevně ve svých rukou Chelsea. Nejblíže ke skórování měl Thiago Silva, jenž měl na hlavě druhý gól londýnských. Jeho pokus však skončil na pravé tyči Popeovy branky. Trenér Burnley, Sean Dyche na nepříznivý stav a vývoj utkání reagoval v 61. minutě, kdy poslal na hřiště výměnou za Chrise Wooda Jaye Rodrigueze a o devět minut později odešel z trávníku Johann Gudmundsson, jehož nahradil Matěj Vydra. Po těchto dvou střídání srovnalo Burnley krok se svým soupeřem a o několik málo minut později i hru. Jay Rodriguez pohlednou přihrávkou našel v šestnáctce svého kolegu z útoku Vydru, a ten střelou do levého dolního rohu branky vyrovnal na 1:1. Byl to jeho první gól do branky Chelsea v kariéře a rovněž první gól v probíhající sezoně Premier League. Chelsea se už do konce zápasu na vstřelení druhého gólu nezmohla. Soupeři se tak rozešli dělbou bodů.
Trenér Chelsea Thomas Tuchel však výkon svých svěřenců hodnotil pozitivně. „Bylo to fantastických 90 minut, pokud se podíváte na výkon,“ uvedl německý manažer na adresu týmu, který si i přes remízu udržel vedení v tabulce. „To je důvod, proč všichni milují fotbal. Každý tým dokáže získat body, pokud jeho soupeř nepromění šance, které si vypracuje. V 99 případech ze 100 bychom dokázali zvítězit. Dnes se nám to nepovedlo. Druhý gól by zápas rozhodnul,“ shrnul po zápase Tuchel.

Chelsea se po reprezentační přestávce představí v těžkém zápase na King Power Stadium proti Leicesteru City a Burnley bude hrát na svém stadionu proti dalšímu londýnskému týmu Crystal Palace.

Zobrazeno 548 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. listopad 2021 16:04
Pro psaní komentářů se přihlaste