Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Black Cats ovládly Rose Bowl a po šesti letech jsou mistryněmi republiky

Finále Ženské ligy amerického fotbalu nabídlo pražské derby. Z vítězství 14:12 v Rose Bowlu se po velké bitvě radují Prague Black Cats. Vítězky jsou součástí klubu Prague Black Panthers, který o víkendu zvítězil také v juniorské a dorostenecké kategorii.

Je nám líto, video expirovalo.
Black Cats ovládly finále Ženské ligy amerického fotbalu

Black Cats se do finálového Rose Bowlu podívaly hned v prvním ročníku Ženské ligy v roce 2015 a odnesly si titul.

Od té doby ale vévodily ženskému fotbalu brněnské Amazons, které vyhrály čtyři tituly v řadě. Letošní sezona se brněnskému týmu nepovedla a poprvé v historii se nepodíval do finále.

O titul se tak střetly Prague Black Cats a Prague Harpies. Pro Harpies to byla vůbec první účast ve finále.

V základní části se finalistky proti sobě představily dvakrát. První měření sil ovládly Harpies 23:6, odveta pak patřila Black Cats v poměru 38:6.

Finálový zápas přinesl mnohem dramatičtější průběh. Oba týmy se zaměřily na běhovou hru. Úvodní čtvrtina vyšla mnohem lépe Black Cats, když hlavní útočná opora Radka Dlabolová dvakrát pláchla obraně a připsala si 61yardový a následně i 64yardový touchdown.

Black Cats se tak rychle dostaly do vedení 14:0. V prostřední části hry dominovaly především obrany, které nepustily soupeřky k blízkosti vlastní endzóny.

Útok Harpies se pořádně prosadil až ve druhém poločase. Ve třetí čtvrtině si pro 52 yardů dlouhý touchdown doběhla Thuy Dung Ta. Touchdown se Harpies nepodařil potvrdit kopem, a tak vstupovaly do závěrečné čtvrtiny se ztrátou 8 bodů.

Obrana Harpies nepustila útok Black Cats k ničemu a Harpies tak v závěru zápasu dostaly několikrát příležitost srovnat skóre. Na běhovou hru Harpies byla obrana Black Cats dobře připravena, a tak se Harpies rozhodly pro passovou hru.

Rozehrávačka Hana Malická 47 vteřin před koncem zápasu vyslala pass do endzóny na Kateřinu Nekorancovou, která míč dokázala zpracovat a touchdownem snížila na 12:14.

Harpies se nepodařilo potvrdit touchdown akcí za dva body. Black Cats už ve zbytku času nepustily soupeřky k míči a mohly se tak radovat z titulu.

O víkendu skončily letošní soutěže amerického fotbalu a Prague Black Panthers si kromě výhry v Ženské lize připsali také vítězství v Juniorské lize, když porazili Ostravu Steelers 28:0, a také v Dorostenecké lize po výhře 23:6 nad Brnem Sígrs. Mistrem v mužské kategorii se v září stali poprvé v historii Vysočina Gladiators.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články