Mám sto chutí si nafackovat, říká po pardubickém kolapsu Poulíček

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

8. listopadu 2021, 18:27

Filip Matoušek

Dynamu se v poslední době dařilo zvládat rozhodující části zápasu, případně utkání rovnou otáčet. Tentokrát se karta obrátila. Pardubice ztratily dvougólové vedení v samotném závěru zápasu a v prodloužení svým třetím gólem v utkání dokonal obrat Hradce Králové finský útočník Ahti Oksanen.

Na druhé derby v sezoně si našlo cestu 10 050 diváků. Dynamo tak může ztracené vedení mrzet o to víc. „Skvělá atmosféra! Jsme hrozně vděční, že fanoušci dorazili a udělali tady takovou atmosféru, před kterou je radost hrát,“ popsal centr třetího pardubického útoku Patrik Poulíček.

Pardubické fanoušky rozradostnil už po 39 vteřinách nejlepší extraligový střelec Robert Říčka. Ve dvanácté minutě zvýšil na 2:0 Anthony Camara. Snížení poté obstaral Ahti Oksanen.

„První třetina z naší strany byla slušná, vytvořili jsme si náskok a vedli. Od druhé části byl soupeř lepší, měl daleko větší důraz a byl lepší v osobních soubojích,“ hodnotil pardubický trenér Richard Král.

Ve druhé třetině vyprodukovaly Pardubice pouhé tři střely, přesto opět odskočily na rozdíl dvou branek. Po pěkné kombinaci překonal Henriho Kiviaha podruhé v zápase Anthony Camara.

„Skvělá atmosféra! Jsme hrozně vděční, že fanoušci dorazili."

Poté už byl zápas plně v režii Mountfieldu. Svěřenci Tomáše Martince však dlouho nemohli najít recept na skvěle chytajícího Dominika Frodla, který kryl také trestné střílení Kellyho Klímy.

Pardubické tribuny bouřily, fanoušci se bavili u mexických vln a nic nenasvědčovalo tomu, že by neměly tři body zůstat v Pardubicích.

To by však nesměla přijít závěrečná hradecká hra bez brankáře. „Nechali jsme si dát dva góly proti šesti… Nevím, nechápu to, je to trestuhodné. Mám sto chutí si tam nafackovat v kabině,“ zuřil Poulíček.  

„Nevím, nechápu to, je to trestuhodné."

V čase 17:23 nejdříve prostřelil Frodla Oksanen a patnáct vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal na 3:3 Patrik Lamper.

„Jednou nám vystřelil hráč z úhlu, z modré čáry a ani nevím, jak to prošlo do brány, možná to chtělo větší obětavost. Druhý gól jsme si špatně rozebrali. Nemůže být ve slotu volný hráč, který má tolik času na střelu,“ nechápal pardubický centr.

Perfektní obrat nakonec Hradec Králové dokonal v prodloužení. Třetím gólem v zápase rozhodl o zisku dvou bodů pro hosty Ahti Oksanen.

„Prodloužení už jsou trochu vabank. Chcete to ubránit, chcete dát gól. Tam nám ujeli dva na jednoho, nešťastně se nám to tam odrazilo. Myslím si, že nás to už nějak dorazilo,“ popsal Poulíček.

Zápas druhého týmu tabulky s třetím tak nabídl dramatickou bitvu až do konce. „Zápas byl pro diváky atraktivní, i z našeho hlediska si myslím, že jsme zápas nesehráli špatně až na posledních asi pět minut, ale na to se nemůžeme koukat. Prostě jsme ztratili dva body a to nás mrzí. Tohle se nesmí stávat,“ kroutil hlavou osmadvacetiletý útočník.

„Prostě jsme ztratili dva body a to nás mrzí. Tohle se nesmí stávat.“ 

Mountfield si po výhře 4:3 v prodloužení upevnil druhou příčku a před reprezentační přestávkou odskočil svému rivalovi už na rozdíl pěti bodů, navíc jeden zápas bude Hradec ještě dohrávat.

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz