Majdan má po konci na Lapači nové angažmá, znovu si zahraje s Černým

Foto: Martin Pavlík, hc-vsetin.cz

8. listopadu 2021, 19:15

Adam Bagar

Útočník Juraj Majdan se po konci v prvoligovém Vsetíně vrátil na Slovensko – posílil kádr extraligového nováčka ze Spišské Nové Vsi. Klub o jeho příchodu informoval na své facebookové stránce.

Majdan se v létě vrátil do Česka po šesti sezonách na Slovensku. Valaši věřili, že bude patřit ke klíčovým hráčům týmu, ale 30letý útočník kvůli zranění stihl v Chance lize sehrát jen pět soutěžních utkání s bilancí dvou gólů a jedné asistence.

Jeho angažmá na Lapači skončilo už k 31. říjnu. „Bylo to pro nás těžké rozhodování, nakonec jsme však s Jurajem neprodloužili smlouvu a do útočných řad hledáme typologicky jiného hráče,“ sdělil jednatel vsetínského klubu Daniel Tobola.

V minulosti hrál Juraj Majdan první ligu i za Ústí nad Labem a Most, v extralize dlouhá léta oblékal dres Litvínova, se kterým v roce 2015 slavil zatím jediný titul v jeho historii. Jenže další zápasy na českých kluzištích momentálně nepřidá.

Kývl na nabídku Spišské Nové Vsi. „Projevili jsme o něj zájem hned, jak jsme se dozvěděli, že se nedohodl na pokračování spolupráce ve Vsetíně. Jsme moc rádi, že se nám jej povedlo přivést na Spiš,“ uvedl generální manažer Richard Rapáč.

„Je to šikovný útočník, který má čich na góly a dokáže kromě zakončení i vytvářet šance pro své spoluhráče. Majdovi přeju hlavně hodně zdraví a co nejvíc gólů v našem dresu,“ doplnil na adresu útočníka, jenž slovenskou extraligu dobře zná.

Majdan v ní po zisku titulu s Litvínovem strávil uplynulých šest ročníků. Zahrál si postupně za Banskou Bystrici, Zvolen, Poprad, Nitru, Košice, Michalovce i Nové Zámky. Dohromady mezi tamní elitou nasbíral 172 bodů (66+106) ve 245 zápasech.

V kádru nováčka nejvyšší soutěže se potká i s českým útočníkem Jakubem Černým, kterého dobře zná už ze svého působení na severu Čech. Černý hraje ve Spišské Nové Vsi druhým rokem, v první sezoně pomohl 41 body (11+30) k postupu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz