Michal Koštuřík
9. listopadu 2021 • 09:31

Zlín ho nechtěl. Bývalý kouč Slováků Hanlon bude trénovat Znojmo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké trenérské jméno míří do Znojma. Vedení Orlů se podle informací iSport.cz během noci dohodlo na smlouvě s Glenem Hanlonem (64), bývalým koučem reprezentací Slovenska, Běloruska či Švýcarska! „Potřebujeme vhodného, zkušeného trenéra, který umí anglicky,“ uvedl Pavel Ohera, šéf českého účastníka mezinárodní bet-at-home ICE Hockey League (bývalá EBEL).



Glen Hanlon ve Znojmě? Žádné sci-fi, nýbrž realita. Teď už ano. Během noci z pondělí na úterý se vyjasnilo. Kanadský kouč si nechal do zámoří poslat a přeložit nabízený kontrakt, na financích byl s klubem rámcově domluven. Na papír hodil podpis a bylo hotovo.

Po nečekané smrti Miroslava Fryčera vedli Orly v nové sezoně nedávno aktivní hráči klubu Tomáš Jakeš a Jiří Beroun. S týmem zatím válčí se střídavými úspěchy. „Výsledky nejsou hlavní důvod. Kluci to vedou dobře, ale vedle někoho zkušeného se můžou něco přiučit,“ poukázal boss Ohera. „Hledáme, ale ne za každou cenu,“ dodal k nástupu nového odborníka. V tu chvíli ještě nebyla dohoda s Hanlonem upečena. K tomu došlo kvůli časovému posunu až za pár hodin.

Znojmo je po šestnácti zápasech na devátém místě čtrnáctičlenné soutěže a hodlalo posílit realizační tým o respektovanou personu v pokročilejším věku. Další podmínka? Znalost angličtiny. „Komunikace je alfa a omega,“ řekl Ohera, jenž má v kádru pěknou řádku zahraničních borců. Tři Kanaďany, dva Švédy, Američana, Slováka a už i Rusa. Jako poslední dorazil čtyřiatřicetiletý útočník Ilja Zubov, jenž nastoupil jedenáctkrát v NHL za Ottawu. V dalším zápase proti vedoucí Lublani (16. listopadu) už mu má šéfovat Hanlon.

Glen Hanlon jako trenér Slovenska na domácím MS v roce 2011 v Bratislavě
Glen Hanlon jako trenér Slovenska na domácím MS v roce 2011 v Bratislavě

Základní představy šéfů Orlů rodák z kanadského Brandonu, jenž v zámoří koučoval například Washington Capitals, hravě splňuje. Naposledy působil v německém Krefeldu Penguins, kde před rokem rezignoval. Ve složité covidové době si dopřál roční pauzu.

Teď už je někdejší brankář NY Rangers, Vancouveru nebo Detroitu zase plný energie a odhodlaný k návratu do Evropy, kde to má rád. Disponuje i zkušenostmi z Maďarska, kde koučoval Jegesmedvek Miškolc (2018-2020) ve slovenské lize. „Potřebujeme silného trenéra, který srovná některá ega,“ naznačil Ohera.

V týmu Orlů najdeme několik bývalých extraligových hráčů. Namátkou brankáře Pavla Kantora či útočníky Vojtěcha Němce a Tomáše Svobodu. Kapitána dělá Radim Matuš. Nejproduktivnější je Kanaďan Anthony Luciani (11+8). 

Čtyřiašedesátiletý Hanlon byl v nabídce i pro extraligový Zlín, ovšem vedení Beranů po něm nesáhlo. Radši potvrdilo povýšení Luboše Jenáčka z juniorky. Znojmo si po páteční porážce 2:5 s rakouským Salcburkem nechalo říct a známého Kanaďana si najalo.

Vstoupit do diskuse
0