Ondřej Kuchař
9. listopadu 2021 • 11:41

Pešán se vrátil k MS: Se Špačkem problém nemám, Sekáč zlobil moc

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Švédsku předvádí své umění. Útočník Michael Špaček s Frölundou válcuje tamní špičkovou soutěž. Nadupaný tým táhne, je na pátém místě ligové produktivity. Přesto je lehkým překvapením, že se v nominaci na Karjala Cup objevil. Na posledním MS měl totiž podle zákulisních informací rozepře s trenérem Filipem Pešánem. „O ničem nevím. Víc zlobil Jiří Sekáč,“ řekl kouč na pondělním srazu reprezentace.



Ve středu národní tým nastoupí k prvnímu zápasu Karjala Cupu. Odletí k němu do Švédska, kde vyzve domácí výběr Tre kronor. V neděli z Göteborgu do Česka přiletěl forvard Michael Špaček. Aby si dvakrát zatrénoval a zase nasedl na letadlo v opačném směru.

„Kdyby nebyl ochoten přiletět na ty dva tréninky, tak by v nominaci nebyl,“ hlásil na rovinu trenér Filip Pešán. „Nechceme nic podcenit, žádnou situaci, chceme být na všechno připravení. Michal dostane v týmu velkou roli. Že přiletěl, je jediné správné rozhodnutí. Že za dva dny poletí zase zpátky? Kluci jsou profíci, musí se s tím poprat,“ dodal.

Špaček ve Frölundě
zápasy 19
body 20 (5+15)
plus/minus +1
střely 17
průměrný čas na ledě 16:51

Potíž v tom nevidí ani sám hráč. „Sám jsem chtěl letět domů, aspoň na půl dne vidět rodinu. Pravidla platí pro každého hráče. Nepřemýšlel jsem, že bych se připojil až ve Švédsku,“ řekl Špaček.

Zda má zájem přijet, nebo ne, se ho kouč Pešán ani manažer Petr Nedvěd neptali. O své nominaci se dozvěděl z televize. „Řekla mi to přítelkyně. Byl jsem na zimáku, když mi psala, že sleduje tiskovou konferenci, kde padlo i moje jméno,“ popsal. „Nevím, jestli je to zvláštní, nebo ne. Od toho je asi ta konference, nevidím v tom žádný problém,“ pokrčil rameny s tím, že reprezentační dres je pro něj ctí.

Na mistrovství světa však byl mezi ním a Pešánem konflikt. Ten však byl minoritní. Hlavní svár planul mezi trenérem a jiným útočníkem Jiřím Sekáčem.

Jakmile Pešán oznámil sestavu pro čtvrtfinále s Finskem, Sekáč v ní scházel. Pravdou je, že se jako řada jiných na turnaji trápil. Reakce na trenérův tah byla od forvarda okamžitá a nekompromisní. Sekáč se naštval, dal to kouči nahlas najevo, odmítl absolvovat další tréninky a zmínil se, že výpravu opouští. „Nechtěl jsem ale dělat brajgl, tak jsem zůstal,“ potvrdil pak Sekáč.

Sekáč promluvil o MS i Pešánovi: Nechtěl jsem dělat brajgl. Zůstal jsem
Video se připravuje ...

Podobně měl v první chvíli reagovat i Špaček, jehož nenasazení do klíčového duelu play off označovali mnozí experti za šok, v lepším případě za zcela nepochopitelný úlet. Sekáč de facto přestal být součástí mužstva a jen čekal na konec. Pešán jeho tréninkovou absenci později vysvětlil vzájemnou interní dohodou.

Na dotaz Sportu, že i Špaček na šampionátu v Rize „zlobil“, reagoval kouč takto: „Měli jsme jasno, že Michala chceme povolat. Nevím, co znamená, že zlobil. Já jsem s ním žádný problém neměl. Jsem rád, že přijel. Bude mít v týmu velkou roli. Hraje velmi kvalitní soutěž ve výborném týmu. Je to dobrý bruslař. Doufám, že svoji roli obhájí.“

Může se v sezoně objevit v národním týmu i Sekáč? „To možné není. Ten zlobil moc,“ odvětil Pešán.

Spory popřel i Špaček. „Nevím nic o tom, že by mezi námi byl nějaký problém. Rozešli jsme se úplně normálně,“ zakroutil hlavou.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud