Bezdomovci své městečko obehnali drátem plným žiletek a ostnů ze všech stran. Dovnitř vedla pouze brána s padacím mostem. Uvnitř stály domečky, a jeden z jejich obyvatelů Danek, napůl Rus, v něm instaloval solární panely.

„Měl elektriku, internet, televizi, svítil si. Tekla mu voda z vodovodu, domek si zateplil. Šest let bydlel, teď mu to berou. Kam půjde? Asi skončí na ulici,“ řekla při odchodu z prostoru poslední obyvatelka a Dankova družka. Přiznala, že v něm přechovávali lup, a že holdovali tvrdým drogám.

Video
Video se připravuje ...

V Ostravě likvidují městečko bezdomovců. Našli kradené věci i stříkačky Karel Janeček

Bezdomovcům adresovala Slezská Ostrava výzvy k vyklizení prostoru, které neuposlechli. „Nezbylo, než vniknout do jejich samozvaného prostoru, kde bujela majetková i drogová kriminalita,“ prohlásil starosta Richard Vereš (26), který byl i u zahájení vyklízení bezdomoveckého městečka.

Jak dlouho likvidace potrvá?

Technické služby poslaly své lidi v první den zatím se dvěma kontejnery. Ty se ihned začaly plnit koly, příbory, plynovými bombami, a jinými kovovými věcmi. „Budeme je třídit pro další využití. Práce tu potrvají několik měsíců,“ řekl starosta Vereš.

Fotogalerie
25 fotografií