VÍME PRVNÍ: Favoritem na předsedu ODS Vysočina poslankyně Decroix

Občanské demokraty čeká na Vysočině volba nového krajského vedení. Půjde o přelomovou volbu, na funkci předsedy Regionální rady ODS Vysočina už nebude kandidovat současný krajský předseda Miloš Vystrčil.

“ Již po zvolení předsedou Regionálního sdružení ODS Vysočina před dvěma roky jsem oznámil, že v dalším volebním období již nebudu na předsedu RS ODS kandidovat,“ sdělil Vystrčil.

Na funkci v krajském vedení ODS už nebude kandidovat také současný krajský místopředseda a radní Přibyslavi Ota Benc.

„Volba nového krajského vedení strany bude po dlouhé době prezenční formou, půjde i o osobní setkání. Nerad bych prozrazoval jména konkrétních kandidátů dopředu,“ uvedl Benc.

Do užšího vedení ODS Vysočina kandiduje i dosavadní předseda ODS Žďár nad Sázavou Jan Mokříš i místopředseda Miroslav Skalník. Žďárský předseda Mokříš naznačil i jméno nástupce senátora Vystrčila ve funkci krajského předsedy ODS Vysočina.

„Za oblast Žďár nad Sázavou má nominaci na předsedkyni Eva Decroix,“ řekl předseda Oblastní rady ODS Žďár nad Sázavou Jan Mokříš.

Podle informací Občasníku má poslankyně Decroix nominaci na krajskou předsedkyni z většiny oblastí Vysočiny. „Nominaci na tuto funkci jsem z některých oblastí získala.  Uvidíme, jak se vyjádří členská základna a kdo bude dalším nominantem na Regionálním sněmu. Podle toho se rozhodnu, řekla poslankyně Eva Decroix.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů