Desetiletého chlapce pokousal pitbul. Psa musel zabít odstřelovač

Přidat na Seznam.cz

Chlapec byl napaden a smrtelně pokousán bojovým americkým pitbulem, když byl po škole na návštěvě u svého kamaráda. Z domu se začaly ozývat dramatické výkřiky, a tak sousedé na místo přivolali policii. Ozbrojení policisté objevili v domě mrtvolu chlapce. Místní komunita se z této tragédie stále vzpamatovává.

Obyvatelé městečka Penyrheol v jižním Walesu se stále vzpamatovávají z událostí, které se v jejich městečku staly na začátku tohoto týdne. V pondělí odpoledne slyšeli z jednoho z domů v oblasti děsivý dětský křik. Podle deníku Daily Mail byla policie přivolána chvíli před 16:00. Na místo dorazili ozbrojení policisté, kteří po vstupu do domu spatřili silně potlučeného chlapce a agresivního pitbula. Zvíře bylo zabito ostřelovačem. Desetiletého chlapce se bohužel nepodařilo zachránit – záchranáři, kteří přijeli na místo, konstatovali jeho smrt. Podle svědků byl zesnulý chlapec po škole na návštěvě u svého kamaráda. O psa se v nepřítomnosti jeho majitele starala jeho rodina.

Pitbul byl v oblasti jen krátce, ale už zaútočil. Zaměstnanec místního obchodu oznámil, že před několika dny zvíře kouslo do ruky jednoho ze zákazníků, který si chtěl psa pohladit. Dodal, že místní lidé jsou zdrceni a dlouho se budou vzpamatovávat ze šoku, který se stal.

Zdroj: Daily Mail