Noční můra dvou maminek z Kalifornie. Na klinice si spletli embrya! „Náš svět se začal hroutit.“

Přidat na Seznam.cz

Takovou noční můru byste nepřáli ani svému největšímu nepříteli! Kalifornský pár Daphna (43) a Alexander (41) devět měsíců toužili po tom, aby se vyvinula holčička, která se narodila při umělém oplodnění. Když vyšlo najevo, že na klinice pro léčbu neplodnosti si embrya spletli a Daphne implantovali embryo úplně jiného páru, nemohli tomu uvěřit. „Tehdy se nám začal hroutit svět.“ – řekli.

Daphna a Alexander si brzy začali všímat, že něco není v pořádku, píše Daily Mail. Jejich holčička, která se narodila v září 2019, vypadala úplně jinak než oni a jejich starší dítě. Dokonce i přátelé si z ní dělali legraci a tvrdili, že vypadá, jako by patřila k jiné rodině!

Podezření na nevěru nepřicházelo v úvahu, protože k oplodnění došlo v laboratoři. Pocit, že by manželé Cardinaleovi mohli vychovávat dítě, které biologicky patří jinému páru, byl nakonec tak silný, že se rozhodli nechat si udělat testy DNA. Test odhalil šokující pravdu.

Ukázalo se, že v den implantace embrya došlo k chybě. Do léčebny, kde Daphna čekala plná naděje, přinesli embryo vytvořené z reprodukčních buněk úplně cizích lidí, nikoli od jejího manžela. A právě toto embryo jí bylo implantováno. V jiném pokoji byla neznámá žena, které bylo také implantováno nesprávné embryo.

Klinika pro léčbu neplodnosti embrya zaměnila.
Když po nějaké době testy potvrdily, že se těhotenství začalo vyvíjet, začaly obě ženy čekat. Po devíti měsících obě holčičky poprvé vykřikly. Alexander říká, že už na porodním sále cítili, že něco není v pořádku. Žena se snažila manžela všemi prostředky přesvědčit, že vše bude v pořádku. Brzy si však uvědomili, jak moc se od nich holčička vzhledově liší.

Přesto se manželé radovali ze šťastného porodu a milovali maličkého, který vyrostl pod ženiným srdcem. Když si klinika, kde Dafna podstoupila mimotělní oplodnění, vyžádala fotografii dítěte, rodiče se cítili znepokojeni. Poté provedli testy DNA dívky. Když se potvrdilo, že malá není geneticky příbuzná, byli zdrceni. Právníkovi manželů se podařilo prokázat, že na klinice došlo k omylu.

Rodiny si vyměnily děti!
Teprve tehdy poprvé uviděli fotografii své biologické dcery a později se s ní a jejími oficiálními rodiči setkali. Jak se rodiny vzájemně poznávaly, začaly se setkávat a dokonce si na krátkou dobu vyměňovat děti. Nakonec se rozhodli, že je to příliš obtížné, a učinili rozhodnutí, které se mnohým může zdát bezcitné. Když byly holčičkám čtyři měsíce, došlo ke konečné výměně.

V lednu 2020 začali každý z nich vychovávat své biologické dítě. Ve čtyřech měsících se děti ocitly v úplně nových domovech s maminkami, které sotva znaly. Je děsivé pomyslet na to, jak je to ovlivní! Rodiče to nenechají jen tak. Žalují kliniku a jejího přednostu za lékařské pochybení, nedbalost a podvod.

Zdroj: Daily Mail