Slovákům se omluvilo trio z TELH, Kollár se navíc na tréninku zranil

Foto: Facebook Hockey Slovakia

9. listopadu 2021, 20:11

Adam Bagar

Také Slováci se v pondělí sešli před první reprezentační akcí nového ročníku, v nominaci na Německý pohár museli ještě před srazem v Bratislavě udělat změny.

Rovnou polovinu výběru měli tvořit hráči z české extraligy, jenže hned tři se generálnímu manažerovi Miroslavu Šatanovi a hlavnímu trenérovi Craigovi Ramsaymu omluvili.

Ze zdravotních důvodů na reprezentační sraz nedorazili českobudějovický obránce Martin Bučko i dvojice útočníků, třinecký Marko Daňo a mladoboleslavský Miloš Kelemen.

Krajánků z extraligy se nakonec na srazu objevilo devět, Bučka nahradil zkušený Mislav Rosandič. Ten doplnil další dva Bílé Tygry, beka Michala Ivana a forvarda Dávida Grígera.

Ale přišla další ztráta. Na tréninku si poranil nohu brněnský Andrej Kollár a do Německa neodcestuje. Místo něj se k týmu ještě v úterý večer připojil třinecký Patrik Hrehorčák.

„Má dobrou formu. Je typ rychlého útočníka se šikovnýma rukama, ale platný i v defenzivě. Do skladby týmu dobře zapadne,“ uvedl asistent generálního manažera reprezentace Oto Haščák.

Hrehorčák se potká se spoluhráčem Milošem Romanem, z Komety dorazili brankář Matej Tomek a útočník Michal Krištof, obranu vyztužili Peter Čerešňák z Plzně a Patrik Koch z Vítkovic.

Místo Daňa a Kelemena dorazili dva reprezentační debutanti. Útočníci Juraj Šiška z Nových Zámků s exvítkovickým Jozefem Balážem, který doplnil pětičlennou kolonii z Nitry.

Debut může na Německém poháru zažít až šest hráčů. Kromě Šišky a Baláže i 17letý útočný talent Filip Mešár, brankář Filip Belányi, bek Dávid Mudrák a forvard Samuel Takáč.

Nominovaných 22 hráčů se po dvoudenní přípravě v Bratislavě letecky přesune do Krefeldu, kde od čtvrtka do neděle změří síly postupně se Švýcary, Rusy a s domácími Němci.

Nominace Slovenska na Německý pohár

Brankáři:
Filip Belányi (Banská Bystrica), Matej Tomek (Kometa Brno, Česko).

Obránci:
Michal Ivan, Mislav Rosandič (oba Liberec, Česko), Peter Čerešňák (Plzeň, Česko), Daniel Gachulinec (Slovan Bratislava), Samuel Kňažko (TPS Turku, Finsko), Patrik Koch (Vítkovice, Česko), Dávid Mudrák (Michalovce), Martin Vitaloš (Nitra).

Útočníci:
Jozef Baláž, Samuel Buček, Adrián Holešinský, Filip Krivošík (všichni Nitra), Miloš Roman, Patrik Hrehorčák (oba Třinec, Česko), Michal Krištof (Kometa Brno, Česko), Dávid Gríger (Liberec, Česko), Filip Mešár (Poprad), Pavol Regenda (Michalovce), Juraj Šiška (Nové Zámky), Samuel Takáč (Slovan Bratislava).

Program Německého poháru v Krefeldu

Čtvrtek 11. listopadu:
16:15 Slovensko – Švýcarsko
19:45 Německo – Olympijský výběr Ruska

Sobota 13. listopadu:
14:30 Německo – Švýcarsko
18:00 Olympijský výběr Ruska – Slovensko

Neděle 14. listopadu:
11:00 Švýcarsko – Olympijský výběr Ruska
14:30 Německo – Slovensko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz