Ultrafinův jazzový set ve Vinyl Session k poslechu

9. listopad 2021

Thelonious Monk a Cannonball Adderley z New Yorku, Usha Uthup z Indie, belgičtí Placebo, Brazilec Airto Moreira a přehlídka hvězd českého jazzu od Karla Krautgartnera po Evu Svobodovou a SHQ. Tito všichni jazzmani se ocitli na gramofonech dalšího vydání pořadu Vinyl Session, který sestavil DJ Mr. Ultrafino.

Vinyl Session je novinka ve vysílání ČRo Jazz. V tomto hodinovém bloku vysíláme hudbu výhradně živě, a to přímo z vinylových desek v našem studiu. Počínaje říjnem pořad naladíte každé 2. a 4. pondělí v měsíci, a to vždy od 14:00.

Jiří Holubec alias Mr. Ultrafino stává za gramofony už sedmnáctým rokem a po celou dobu se snaží skládat své DJ sety z co nejširší palety žánrů. Stejně ekletický přístup zvolil i při vybírání desek pro tento díl Vinyl Session. Během procházky jazzovými žánry od bopu po brazilské batucady jsme si povídali o cestování a sbírání vinylů, o tom, jak český jazz překvapuje světové znalce a jak se jazzu daří v prostředí tanečních klubů.

Mr. Ultrafino

Multižánrový DJ, hudebník, producent, promotér a moderátor. Na české klubové scéně se pohybuje už skoro dvě dekády, po rezidenturách v klubech jako Palác Akropolis, Houseboat u Bukanýra nebo Cross Club zakotvil v jazzovém přístavu Jazz Dock, kde již osmým rokem pořádá každý měsíc taneční párty Groove Dock věnovanou všem odnožím tanečního jazzu. Kromě hraní v klubech se věnuje i vlastní produkci, s hudebníkem Darrylem Baalkim vydal na vinylech EP Time For A Rennaisance a Last Night I Dreamt About The Sun.

V následujících dílech Vinyl Session budou hudbu vybírat i další DJs na pomezí jazzu: DJ Jeffology, DJ Mary C, nebo DJ Mikuláš.

Spustit audio