Všichni tatínci a maminky vědí, jak se každodenní život snadno překlopí, když se do rodiny narodí první dítě. Výjimkou není ani muzikant Pokáč, jenž posluchače baví svým slovním humorem v písních, které skládá se záviděníhodnou kadencí. Nebo spíš skládal. V Blesk Podcastu písničkář prozradil, že byl zvyklý se komponování věnovat dvě hodiny denně, jenže od února, tedy po narození Theodora, je raději se synkem a k psaní písní se nedostává tak často.

„Pět hodin denně teď chovám miminko, vstáváme ve tři a střídáme se… a podobně. Takže to není tolik pravidelný, ale když třeba někde hrajeme na koncertě, tak se na to zasoustředím. Mám tam trochu klidu, protože doma ho teď přeci jen moc není,“ popsal domácí situaci hudebník. Malému Theovi přesto zvládl napsat několik písní, dokonce nevylučuje, že by je mohl i vydat.

Tajná svatba

Maminka Theodora, Eliška Klučinová, je pro Pokáče velký parťák a je většinou první osoba, jíž hraje své nové písně. Několikanásobná česká mistryně v sedmiboji nebo skoku do dálky se s muzikantem seznámila na jeho koncertě a začali sportovat spolu: „Eliška je sice sportovkyně, ale má ráda muziku. A já jsem muzikant a mám zase moc rád sport. Což asi bylo zajímavý, že kluk od počítače běhal s olympijskou účastnicí,“ řekl se smíchem Pokáč.

Oproti jiným nevěstám si podle Pokáče nestihla Eliška vysnít žádnou ideální svatbu, usilovně se totiž věnovala sportu. V klidnějším období se tedy shodli, že za měsíc uspořádají svatbu, a tak doufali, že pozvaní hosté budou mít čas a nebude v říjnu moc zima. A proč byla veselka tajná?

„Nám šlo primárně o to, aby nám na svatbu nepřijel někdo otravovat nebo něco,“ vysvětlil zpěvák. Jenže v tajnosti slavnost příliš dlouho nezůstala. Jeho dlouholetý kamarád a kolega, muzikant Voxel, totiž 5. října na instagramu streamoval ze svatby a tajemství propálil! Pokáč se ale nezlobil: „Ne, Voxelovi jsem nevyčinil,“ odpověděl na dotaz moderátora Blesk Podcastu.

Svatba se podle Pokáče povedla a zapamatoval si z ní důležitý moment: „Musím říct, že ač neprojevuji žádné emoce, protože žádný typicky nemám, tak když jsem během obřadu viděl, jak má nádherná Eliška ke mně jde, tak jsem nějakou lehkou emoci měl. To je všechno. Bylo to nečekaně hezký. Myslel jsem, že si to odbudeme a půjdeme domů, ale bylo to až lehce dojemný,“ prozradil se svým typicky nadsazeným humorem Pokáč, kterého čeká 20. ledna 2022 velký sólový koncert v O2 areně, pro nějž chystá řadu překvapení a vychytávek.

Proč chce Pokáč složit duet se Závišem a jak se zapojil do vyvíjení autonomních vozů, prozradil muzikant v Blesk Podcastu:

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Eliška ve svatebním mě skoro dojala, přiznal Pokáč. Jiří Marek

Fotogalerie
41 fotografií