Novým náměstkem primátora byl zvolen Miroslav Svozil

10/11 2021

Zastupitelstvo města Ostravy na svém listopadovém zasedání zvolilo na návrh klubu Občanské demokratické strany novým náměstkem Miroslava Svozila. Úkonu předcházela rezignace Vladimíra Cigánka na funkci náměstka primátora ze zdravotních důvodů ke dni 9. listopadu 2021.

Novým náměstkem primátora byl zvolen Miroslav Svozil

Náměstek primátora pro dopravu, Miroslav Svozil. Foto: Adolf Horsinka

Od 10. listopadu 2021 bylo Miroslavu Svozilovi svěřeno zabezpečování úkolů v samostatné působnosti na úseku dopravy a dopravně správních-činností. Současně vzalo zastupitelstvo na vědomí rezignaci Miroslava Svozila na funkci člena Finančního výboru zastupitelstva města ke dni 10.  listopadu 2021.

Vladimír Cigánek zůstává dál členem zastupitelstva města, zároveň byl od 11. listopadu 2021 zvolen členem Finančního výboru zastupitelstva města. Zastupitelstvo rovněž schválilo pořadí zastupování primátora v době jeho nepřítomnosti nebo v době, kdy nevykonává funkci, a schválilo nově určené pořadí zastupování primátora.


Čtyřiašedesátiletý Ing. Miroslav Svozil je absolventem Vysoké školy báňské. Členem Občanské demokratické strany je od roku 1992. V uplynulých letech byl zastupitelem, radním, náměstkem primátora pro finance a ekonomiku, starostou městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a poradcem předsedy vlády pro průmysl.