Erbanová přežila i poslední škrty! Pacina odkryl nominaci pro boj o Peking

Foto: Karel Švec, Český hokej

10. listopadu 2021, 17:20

Jan Šimek

Už je jasno. Trenér českých hokejistek Tomáš Pacina oznámil poslední úpravu nominace před startem olympijské kvalifikace v Chomutově. O účast na olympiádě v Pekingu se v dresu ženského národního týmu popere celkem 23 hráček – tři brankářky, sedm obránkyň a třináct útočnic.

Poslední zúžení soupisky odnesly dvě hráčky působící ve Švédsku – obránkyně Göteborgu Klára Seroiszková a útočnice Malmö Agáta Sarnovská. „Každý tým je nějakou mozaikou, kdy má každá lajna nějakou roli. A co jsme hledali do čtvrté lajny, ty hráčky tam úplně nezapadly,“ přiznává kouč české ženské reprezentace.

„Neříkám, že to nebylo strašně těžké rozhodnutí. Čekali jsme v podstatě do poslední chvíle. Není to ani tak, že by tyto hráčky odvedly špatný výkon, to vůbec ne. Hráčky před nimi ovšem lépe zapadnou do našeho systému,“ pokračuje.

V nominaci chybí kvůli problémům se zápěstím útočnice Michaela Pejzlová a také Tereza Vanišová, která by kvůli disciplinárnímu trestu ze švédské nejvyšší soutěže nemohla zasáhnout do prvního utkání. Naopak mezi vyvolených 23 hráček se dostala i někdejší úspěšná rychlobruslařka a bronzová medailistka z olympiády v Pchjongčchangu Karolína Erbanová.

„Karolína má dvě velké výhody. Jedna z nich je, že je fantastickou bruslařkou, a moderní hokej je především o bruslení, protože pokud se nedostaneme na puk, nemůžeme s ním ani hrát. Další výhodou je, že má čuch na branku. Navíc je to profesionální sportovec, který přesně ví, na čem má pracovat, a jde si za tím. Ve Švédsku udělala velký pokrok, má už mnohem lepší hokejové instinkty. Ještě nevím, jak často ji uvidíme v zápasech, ale ukázala nám dobré věci i třeba na oslabení,“ vysvětluje Pacina.

Poprvé se české hokejistky v rámci olympijské kvalifikace představí na ledě chomutovské ROCKNET ARÉNY už ve čtvrtek, kdy od 16 hodin vyzvou soupeřky z Norska. „Na jednu stranu se hodně těšíme, ale už jsme tady deset dní, takže do toho jde trochu i únava, ale myslím, že se to zlomí. Středa bývá vždycky trošičku unavenější, ale tou se to láme, a ve čtvrtek budeme připraveni,“ usmívá se trenér ženského národního týmu.

„Norsko je agresivní a zároveň velice disciplinovaný tým, který nás velice dobře prověří. Norky jsou velice dobře koučované, dobře bruslí, budou bojovat. Do zápasu musíme jít jako bychom hráli s Finskem nebo s Amerikou či Kanadou,“ dodává na závěr Tomáš Pacina.

Čtvrteční utkání mezi Českem a Norskem startuje v 16 hodin, vstupenky jsou k dispozici on-line. Zápas v přímém přenosu nabídne stanice ČT sport.

Nominace Česka před olympijskou kvalifikací:

Brankářky:
Klára PeslarováViktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně:
Sára Čajanová (Valašské Meziříčí), Andrea Trnková (Choceň), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko), Samantha Kolowratová (Brynäs, Švédsko), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Dominika Lásková (Merrimack College, USA).

Útočnice:
Tereza Radová (Göteborg, Švédsko), Kateřina Bukolská (Leksand, Švédsko), Denisa KřížováKateřina Mrázová (obě Brynäs, Švédsko), Natálie MlýnkováKristýna Pátková (obě Vermont University, USA), Aneta Lédlová (Kadaň), Karolína Erbanová (Almtuna, Švédsko), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Lenka Serdar (Linköping, Švédsko), Alena Mills (Hämeenlinna, Finsko), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Noemi Neubauerová (Colgate University, USA).

Realizační tým:

Manažer týmu: Martin Loukota.
Hlavní trenér: Tomáš Pacina.
Asistenti trenéra: Jakub Peslar a Jiří Vozák.
Trenér brankářek: Martin Fous.
Kondiční trenér: Filip Raptopulos.
Videotrenér: Tomáš Jankovič.
Lékař: Jannis Papadopulos.
Fyzioterapeuti: Tomáš Kučera a Anna Šulcová.
Maséři: Karolína Kovářová a Marcel Krejsa.
Media manažerka: Tereza Sadilová.

Rozpis olympijské kvalifikace v Chomutově:

Čtvrtek 11. listopadu:
12:00 Maďarsko – Polsko
16:00 Česko – Norsko (ČT sport)

Sobota 13. listopadu:
16:00 Polsko – Česko (ČT sport)
20:00 Maďarsko – Norsko

Neděle 14. listopadu:
16:00 Česko – Maďarsko (ČT sport)
20:00 Norsko – Polsko

Vstupenky můžete zakoupit on-line zde »

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz