Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Erbanová zamakala a vybojovala místo v nominaci hokejistek pro boj o OH

Bronzová olympijská medailistka v rychlobruslení Karolína Erbanová si vybojovala místo v konečné nominaci české hokejové reprezentace, která bude v Chomutově usilovat v závěrečné kvalifikaci o účast na hrách v Pekingu. Trenér Tomáš Pacina z kádru vyřadil obránkyni Kláru Seroiszkovou a útočnici Agátu Sarnovskou. K dispozici bude mít tři brankářky a 20 hráček do pole. Přímé přenosy z kvalifikace odvysílá od čtvrtka ČT sport, resp. web ctsport.cz.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Každý tým je nějakou mozaikou, kdy má každá lajna nějakou roli. Čekali jsme v podstatě do poslední chvíle, a nakonec jsme na soupisku nenapsali jednu obránkyni a jednu útočnici. Není to ani tak, že by tyto hráčky odvedly špatný výkon, to vůbec ne. Hráčky před nimi byly ale lepší v tom, že zapadají lépe do našeho systému. Rozhodlo pár malých detailů," uvedl Pacina.

Na první velkou hokejovou akci se může těšit Erbanová. Bývalý rychlobruslařská hvězda se s ženským národním týmem připravovala již v minulé sezoně, tentokrát se ale udržela i v nominaci na turnaj. I díky tomu, že se v přípravě poprvé prosadila střelecky.

Je nám líto, video expirovalo.
O olympiádu bude s hokejistkami bojovat i Erbanová

"Karolína má dvě velké výhody. Jedna z nich je, že je fantastickou bruslařkou, a moderní hokej je o bruslení, protože pokud se nedostaneme na puk, nemůžeme s ním ani hrát. Další výhodou je, že má čuch na branku. Navíc je to profesionální sportovec, který přesně ví, na čem má pracovat, a jde si za tím. Udělala velký pokrok, hokejové instinkty lepší každým tréninkem," uvedl Pacina na adresu Erbanové. Jaký prostor dostane v zápasech, ale odhadovat nechtěl.

Češky vstoupí do boje o jedno postupové místo ve čtvrtek v 16:00 zápasem s Norskem. "Je to agresivní a zároveň velice disciplinovaný tým, který nás dobře prověří. Norky jsou dobře koučované, dobře bruslí a budou bojovat. Do zápasu musíme jít, jako bychom hráli s Finskem nebo s Amerikou či Kanadou," podotkl Pacina, jehož svěřenkyně jsou velkými favoritkami kvalifikace.

Dalšími soupeřkami domácího výběru budou v sobotu Polsko a v neděli Maďarsko. "Jde o to, abychom byli schopni hrát jako favorit. Už nejsme neznámý tým, soupeři s námi počítají. Hrajeme doma a tlak bude velký. Česku se ještě nikdy nepodařilo na olympiádu postoupit a my to chceme změnit," řekl Pacina.

Nominace ČR:

Brankářky: Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO/Švéd.), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně: Sára Čajanová (Valašské Meziříčí), Andrea Trnková (Choceň), Pavlína Horálková (Krasnojarsk/Rus.), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod/Rus.), Samantha Kolowratová (Brynäs/Švéd.), Daniela Pejšová (MODO/Švéd.), Dominika Lásková (Merrimack College/USA).

Útočnice: Denisa Křížová, Kateřina Mrázová (obě Brynäs/Švéd.), Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (obě Vermont University/USA), Kateřina Bukolská (Leksand/Švéd.), Aneta Lédlová (Kadaň), Karolína Erbanová (Almtuna/Švéd.), Vendula Přibylová (AIK Stockholm/Švéd.), Lenka Serdar (Linköping/Švéd.), Tereza Radová (Göteborg/Švéd.), Alena Mills (Hämeenlinna/Fin.), Klára Hymlarová (St. Cloud State University/USA), Noemi Neubauerová (Colgate University/USA).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články