Obrovská tragédie v dětské nemocnici. Při požáru zemřeli čtyři novorozenci!

Přidat na Seznam.cz

Při požáru v indické nemocnici zemřely čtyři malé děti. K požáru došlo na neonatologickém oddělení, kde bylo umístěno 40 novorozenců. Hlavní ministr státu Madhjapradéš nařídil vyšetřování požáru.

K obrovské tragédii došlo v dětské nemocnici Kamal Nehru v Bhópálu, hlavním městě státu Madhjapradéš ve střední Indii. Televize Sky News v úterý informovala, že požár vypukl na neonatologickém oddělení, kde bylo umístěno 40 dětí. Zachránit se podařilo pouze 36 z nich. Čtyři z novorozenců zemřeli.

Jedná se o druhý požár nemocnice v Indii za poslední tři dny. V neděli zemřelo nejméně 11 lidí při požáru na koverzním oddělení nemocnice ve státě Maháráštra. Vyšetřování požárů nařídil hlavní ministr státu Madhjapradéš Šivradž Singh Čauhan.

„Předčasná smrt dětí je nesnesitelná bolest,“ – napsal na Twitteru Šivradž Singh Čauhan a vyjádřil soustrast rodinám obětí.

Jak uvádí Sky News, požáry budov, při nichž umírají lidé, nejsou v Indii neobvyklé. Požár si čas od času vybírá svou daň i v nemocnicích. Tak tomu bylo i v květnu, kdy při požáru na kovidovém oddělení nemocnice v západní Indii zemřelo nejméně 18 pacientů.

Zdroj: Sky News