FOTO: Do Ústeckého kraje dorazily herecké hvězdy, začal se tu natáčet film Dvě slova jako klíč
V centru Ústí nad Labem se natáčela jedna ze závěrečných scén celého snímku Dvě slova jako klíč, ve kterém jednu z hlavních postav ztvárňuje David Švehlík. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Chomutov

Ústecký kraj - Necelý týden stráví filmový štáb v čele s režisérem Danem Svátkem v Ústeckém kraji, kde se budou točit zásadní scény k připravovanému filmu Dvě slova jako klíč. Snímek je volným pokračováním Úsměvů smutných mužů a i tentokrát jde o film podle knižní předlohy ústeckého spisovatele Josefa Formánka.

V celovečerním filmu se objeví osvědčení herci z předchozího, velmi úspěšného filmu v čele s Davidem Švehlíkem, Jaroslavem Duškem či Ivanem Fraňkem. Již koncem října začali hlavní protagonisté natáčet ve Zlínském kraji či v Dánsku a do konce roku by měli stihnout ještě exotickou lokalitu v podobě indonéského ostrova Siberut.

1111film2

Ve filmu podle autora Josefa Formánka (vlevo) si zahraje Jaroslav Dušek, Ivan Franěk a David Švehlík. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje

Mezitím se však bude natáčet v našem regionu. Kromě Ústí nad Labem také v Trmicích, v Českém Švýcarsku či Kytlici. V krajském městě se paradoxně již nyní natáčela závěrečná scéna filmu a pro Davida Švehlíka to bylo natáčení náročné. „Jak chcete uvěřitelně reprodukovat tak niterný a osobní prožitek, který Josef ve své knize popisuje? A zároveň aby to byl i prožitek můj,“ přemýšlel před první ústeckou klapkou David Švehlík.

Do kin by se měl český film dostat na jaře roku 2023. Vše ale bude závislé od covidové situace ve světě. Režiséra Dana Svátka a herce totiž čeká v příštím roce natáčení v USA, Japonsku nebo Indii.

1111film3

Film režíruje Dan Svátek (uprostřed) a nad ním vlevo stojící ústecký spisovatel Josef Formánek, podle jeho námětu film vzniká.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru