Nová sběratelská karta s motivem Zlínského mrakodrapu je v prodeji

Nová sběratelská karta s motivem Zlínského mrakodrapu je v prodeji

Tisk

sberatelska karta 200Zlínská Správní budova číslo 21 postavená v letech 1936-1938 podle návrhu architekta Vladimíra Karfíka je jedním z vrcholných děl předválečné československé funkcionalistické architektury a patří ke známým dominantám baťovského Zlína. Není tedy divu, že se zlínský mrakodrap často označovaný jako „jednadvacítka“ zařadil do projektu Sběratelských karet Klubu českých turistů Praha. Nová karta je již v prodeji a zájemci ji zakoupí v Krajském turistickém informační centru Zlín.

„Nová sběratelská karta s jedním z typických motivů Zlína – správní budovou číslo 21 - rozšířila výběr suvenýrů a upomínkových předmětů, které mohou návštěvníci 14|15 BAŤOVA INSTITUTU zakoupit v Krajském turistickém informačním centru, které se nachází v přízemí 14. budovy. Zde je možné zakoupit i několik dalších sběratelských předmětů, například turistické známky, vizitky, nálepky nebo další upomínkové předměty jako hrnečky s baťovskými hesly, psací potřeby, magnety, turistický deník a další drobnosti se známými zlínskými motivy“ představila novinku Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, p.o..

Sběratelské karty představují ucelenou číslovanou edici a jsou vydávány od roku 2005. Jejich odborným garantem je Klub českých turistů Praha a dosud bylo vydáno přes 1800 karet, které představují zajímavá a turisticky atraktivní místa v České republice. Projekt je známý i díky dlouholeté spolupráci s rádiem Impuls, kde má od roku 2007 svůj pravidelný pořad Máme Česko ráááádi. Sběratelské karty ocení každý, kdo rád cestuje, poznává nová místa a rozšiřuje si své obzory.

sbeatelska karta 1

Krajské turistické informační centrum Zlín sídlící ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU je otevřeno 7 dnů v týdnu, má bezbariérovou recepci a příjemnou odpočinkovou zónu s interaktivními informačními kiosky.

Více informací: https://www.14-15.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Křížková: „Bez Popelky si nedovedu představit Vánoce“

krizkova 200U příležitosti jarního turné velkolepého projektu Popelka na ledě jsme oslovili optimistickou zpěvačku Hanu Křížkovou. Dozvíte se nejen spoustu zajímavostí o Popelce na ledě, ale také na vás zajisté dýchne ta v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Lapeni ve spárech organizovaného zločinu

andaluskypritel perexS očekáváním jsem otevřela román Andaluský přítel. Anotace slibovala strhující čtení, dechberoucí děj, akčnost. Příběh opravdu potvrdil slova upoutávky. Alexander Södeberg spustil od prvních strá...

Divadlo

Divadelní loď Tajemství

Před dvanácti lety na břehu Vltavy zakotvila nevídaná loď. Loď s oponou, s divadelními prkny a programem pro malé i velké. Na boku s velkým nápisem Tajemství, s podtitulem Bratří Formanů si křižuje dvě největší české řeky, kotví...

Film

Febiofest záhy ovládne Prahu i regiony

Febiofest perexLetos se pověstný FEBIOFEST koná již po devětadvacáté. Začíná v Praze, kde má vyhrazeny dny mezi 28. dubnem a 4. květnem, poté se stěhuje do dalších měst (Děčín, Otrokovice, Ostrava, Valašské Meziříčí). V Ostravě celá akce také končí – 14....