Pohádková fantasy Nekonečný příběh, kterou režíroval Wolfgang Petersen na motivy knihy ze 70. let, vypráví příběh malého chlapce Bastiena, kterému se v antikvariátu dostane do rukou kouzelná knížka. Při jejím čtení se stane součástí Nekonečného příběhu, kde se v kůži Átreje setká s dětskou císařovnou a zažívá neuvěřitelná dobrodružství. Jak se změnil Noah Hathaway, který si ve filmu zahrál hrdinu Átreje a jenž právě slaví své 50. narozeniny?

-reklama-


Noah Leslie Hathaway se narodil 13. listopadu 1971 a nejvíce se proslavil v roce 1984 právě rolí Átreje v Nekonečném příběhu. Ještě předtím si však zahrál v původním televizním seriálu Battlestar Galactica z roku 1978. Od malička se sice objevoval před kamerou, ale jeho primárním koníčkem byl sport. Byl závodním plavcem a provozoval a vyučoval street dance.

Embed from Getty Images

V dospělosti se začal věnovat bojovým sportům. Je držitelem černého pásu v bojových stylech Tang Soo Do a Shotokan. Také se nějaký čas živil jako tatér, dokonce potvrdil, že po něm klienti pravidelně požadovali tetování amuletu AURYN, který nosila jeho postava ve filmu Nekonečný příběh.

Na snímku níže je Noah Hathaway spolu s Tami Stronach – představitelkou Dětské Císařovny z Nekonečného příběhu.

Embed from Getty Images

Po své životní roli v Nekonečném příběhu, kde mimochodem všechny kaskadérské kousky prováděl sám a dokonce se několikrát zranil, se objevil ještě v několika menších rolích ve filmech Skřítek, Casebusters, To Die, to Sleep, Sushi girl a naposledy v roce 2016 ve snímku The Chair.

Dnes se živí jako prodavač motocyklů a herectví definitivně pověsil na hřebík. Je rozvedený a má dvě děti.

Embed from Getty Images

Zdroj informací: imdb.com, fdb.cz, csfd.cz a wikipedia.org

-reklama-