Olympiáda? Věřím, že ji uděláme, hlásí Lédlová. Palce jí držela i dcerka

Foto: Karel Švec, Český hokej

12. listopadu 2021, 10:00

Jan Šimek

Vstřelila důležitý gól na 3:1, kterým svému týmu zařídila dvoubrankový náskok i větší klid pro závěr zápasu. Vzápětí mohla přidat i druhou branku, ale slibně rozjetý únik nedotáhla do zdárného konce. Reprezentační útočnice Aneta Lédlová si duel s Norskem na chomutovském ledě nedaleko rodné Kadaně patřičně užívala, byla hodně vidět.

České hokejistky přemohly Norky v poměru 3:1, byť místy měly na ledě až drtivou převahu. „Ale byl to těžký zápas, olympijskou kvalifikaci chce vyhrát každý. Hrály jsme fakt dobře. Všechny jsme bojovaly, nevypustily jsme žádné střídání. Zvládly jsme to až do konce,“ usmívá se Aneta Lédlová.

„Víte, jak to je. Soupeře můžete přestřílet i 50:2, ale klidně můžete prohrát 1:2. Je dobré, že jsme Norkám nedaly větší šanci. Daly fakt jen jeden gól. K ničemu dalšímu jsme je víceméně nepustily. Do poslední vteřiny to byl sice boj, ale takové zápasy si člověk užije víc, než když vyhraje 10:0,“ pokračuje.

Češky si chomutovský led osahaly do sytosti, v minulém týdnu si tady dvakrát poradily s Dánskem. „To jsme měli zranění i nemoci, které nás potkaly chvíli před zápasem. Teď už jsme tady ale v plné síle. Věřím, že se budeme zlepšovat zápas od zápasu a přehrajeme tady každého soupeře,“ burcuje česká útočnice.

„Myslím, že jsme skvělý tým – ať už individuálně nebo partou, kterou máme. S některými holkami jsme tady spolu už spoustu let. Každá to chce, na ledě necháme všechno! Každopádně jdeme krok po kroku. Každý den. Věřím, že vyhrajeme a olympiádu uděláme,“ přeje si.

Čtyřiadvacetiletá hokejistka si úvodní zápas kvalifikace v Chomutově užila. O to víc, že pochází z nedaleké Kadaně. „Je to snad dvacet kilometrů, hraji prakticky doma. Přijely se sem podívat rodina i moje dcera, byla to paráda! Fakt jsem si to moc užila,“ usmívá se.

Takřka domácí duel navíc okořenila důležitou trefou na 3:1 „Gól? To je vždycky třešnička na dortu. Člověk má radost, kvůli tomu člověk hokej hraje. Jsem ráda, že jsem ho dala,“ uzavírá Aneta Lédlová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz