Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé jsou na nás agresivní, stěžují si jihomoravští hygienici

Pracovníci jihomoravské hygienické stanice se stále častěji setkávají s agresivitou volajících. Na epidemiologickém oddělení je asi 800 hovorů týdně a odhadem 20 až 30 procent má agresivní rysy, řekla Radka Boháčková z epidemiologického oddělení. Při hovorech se zaměstnanci setkávají s vulgaritami i výhrůžkami násilí nebo podání trestních oznámení. Někteří museli vyhledat odbornou psychologickou pomoc.

Ředitel hygieniků David Křivánek uvedl, že s agresivitou lidí se zaměstnanci tolik nesetkávají při kontrolách protiepidemických opatření v terénu, ale spíš při vyřizování telefonických hovorů, zejména u trasování lidí nakažených koronavirem. „Příčinou je buď celkové vymezení vůči mimořádným opatřením a z nich pramenících povinností, případně frustrace z nedokonalostí celkově nastaveného systému, které se s přibývajícím počtem pozitivních osob objevují čím dál tím více,“ uvedl Křivánek.

Podle něj je agresivita intenzivnější v době, kdy narůstá počet nemocných. "I v dobách, kdy zde nepanovala pandemie onemocnění covid-19, naši pracovníci občasně řešili nevhodné, urážlivé či agresivní chování protistrany, ale jejich práce nebyla tak výrazně konfrontační, jako je tomu dnes," poznamenal ředitel.

Zaměstnanci podle něj hledají oporu v rodině, volnočasových aktivitách. „Je ale třeba říci, že při dlouhotrvajícím přetížení to již nepomáhá. Některým našim zaměstnancům se zázemí rozpadlo právě z důvodu velkého časového vytížení a někteří museli vyhledat odbornou psychologickou pomoc,“ řekl Křivánek. Zaměstnanci tak budou mít v listopadu školení, na kterém jim psycholog poradí s tím, jak ustát verbální agresi, jak čelit slovní manipulaci a co dělat při vyhoření vzniklém v důsledku dlouhodobé krizové situace.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Covid, Hygiena, Výhrůžky, Jihomoravský, agrese, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marek Záboj

Nejhorší je že hygiena vůbec neřeší znečištění vody od rádobyléků předepsaných rádobyuzdravovateli a s močí končících v řekách. To nikomu nevadí. Raději se zavírají lidé co si vyléčili konopím rakovinu.

Pátek, 12. listopadu 2021, 20:28Odpovědět

Soňa Nováčková

Přeju jim to. A hlásím se k té agresívní skupině. Telefonní číslo hygieny jsem si zablokovala a můžou mi, víte co. Jen houšť.

Pátek, 12. listopadu 2021, 17:38Odpovědět

Honza Fiala

Kdo jinému jámu kopá... Není kouře bez ohně... Na co ještě si vzpomneout? Kdyby lidem neškodili, neotravovali, hleděli si jako kdykoliv jindy se při "práci" dloubat v nose, vařit si kafe a dělat, že dělají, tak by tím asi štvali lidi podstatně méně.

Pátek, 12. listopadu 2021, 14:11Odpovědět

Ivana Jurásková

Tak jako trasování celkově je úplně k ničemu. Když mi volali v únoru, když jsem měla covid, tak na testy poslali jen rodinu co se mnou bydlela. Spolupracovnice z práce jich nezajimaly. Takže se do stresu dostávají zbytečně

Pátek, 12. listopadu 2021, 12:44Odpovědět

Lidé jsou na nás agresivní, stěžují si jihomoravští hygienici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.