Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Interaktivní výstava v OC Rokycanská přenese děti do doby kamenné

12.11.2021 10:50     18.11.2021 11:00

Mamuti, veleještěři a pralidé doby kamenné se usadili v plzeňském obchodním a zábavním centru Rokycanská. Od pátku 12. listopadu do neděle 21. listopadu zde probíhá vyhledávaná putovní výstava Doba kamenná.

Rokycanska_Doba_kamenna_01

Velmi úspěšná interaktivní a edukativní výstava s názvem Doba kamenná v plzeňském OC Rokycanská je příchozím přístupná denně. Po celý den probíhají komentované prohlídky.

„Výstava byla k vidění například v Praze, Ostravě nebo Hradci Králové a všude slavila velký úspěch. Na rozdíl od mnohých muzeí a galerií si vystavené exponáty mohou příchozí osahat, potěžkat, vyzkoušet. Což vedle poutavého výkladu interaktivní výstavě přidává na atraktivitě. Věříme, že expozicí nadchneme také plzeňské děti,“ shrnuje Milan Panuška, ředitel centra ze společnosti CBRE, která centrum spravuje.

Rokycanska_Doba_kamenna_02

Veškeré informace týkající se výstavy a rezervace prohlídek najdete na www.oc-rokycanska.cz nebo na Facebooku centra.

Expozice s názvem Doba kamenná probíhá po dobu deseti dnů až do neděle 21. listopadu. Školním skupinám, zájmovým organizacím i veřejnosti je v plzeňském obchodním a zábavním centru Rokycanská k dispozici několik interaktivních stanovišť, která malým návštěvníkům a návštěvnicím atraktivní formou přiblíží život, obživu a vývoj v období pravěku, ve kterém byl široce využívaný právě kámen.

Dopolední program je ve všední dny vyhrazen zejména mateřským a základním školám. Odpoledne je prostor věnovaný rodinným výpravám či zájmovým skupinám. Vždy je nutné si termín předem zarezervovat. Prohlídky probíhají formou komentované exkurze v omezeném počtu účastníků. Prohlídka trvá 40–50 minut a o děti se postará personál výstavy.

Komentované exkurze začínají vždy v celou hodinu, a to ve všední dny mezi 9.00 a 18.00 a o víkendu v čase od 10.00 do 17.00. Každý účastník a účastnice si vedle spousty nových poznatků například o jeskynních malbách, zakládání ohně nebo lovení zvěře může odnést fotku z některého z pravěkých fotokoutků.

Rezervaci termínu prohlídky je nutné provést online předem prostřednictvím formuláře na www.oc-rokycanska.cz. Vstupné je zdarma.

Rokycanska_Doba_kamenna_03

 

foto: OC Rokycanská

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT