INZERCE

Klíčové realitní projekty skupiny se odehrávají v režii členské společnosti BBRE, jejímž největším počinem je pardubické sídliště Červeňák. Foto: BBRE

Pardubice, Chrudim i Šumava. JT Capital roste v nemovitostech

Firemní skupina JT Capital stoprocentně vlastněná českým podnikatelem Jiřím Trávníčkem roste. Nekonsolidovaný hospodářský výsledek holdingu, který se specializuje zejména na reality, vzrostl z 19 milionů korun v roce 2018 na 200 miliónů v loňském roce. Hodnota developerských projektů, které má společnost v portfoliu, v současnosti přesahuje 3,8 miliardy korun Vlajkovým projektem je sídliště Červeňák v Pardubicích, ve kterém na 25 hektarech pozemcích brownfieldu vznikne největší bytový projekt ve městě od roku 1990.

Klíčové realitní projekty skupiny se odehrávají v režii členské společnosti BBRE, jejímž největším počinem je pardubické sídliště Červeňák, které postupně zaplní 25hektarovou plochu brownfieldu u řeky Chrudimky. V první etapě se připravují dva bytové domy s celkem 370 bytovými jednotkami, projekt je ve fázi podání žádosti o stavební povolení. 

Dostupnější vlastnické bydlení

„Naše strategie je působit zejména v regionech mimo Prahu, ve které se pohodlné vlastnické bydlení stalo pro většinu populace nedostupné. Mimo Prahu si domácnosti můžou pořídit větší nemovitosti, které jsou vhodnější i pro pracovní styl home office,“ říká CEO společnosti BBRE Jan Kotaška. Mimo Pardubice připravuje BBRE bytové projekty i v Chrudimi, Plzni či na Šumavě.

Kromě BBRE má JT Capital i další realitní divizi specializující se na nemovitosti v Praze a okolí. Zabývá se výstavbou luxusních rodinných domů na Praze 6, přípravou residenční výstavby bytů v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi a projektem rodinných domů v Jirnech.

Jiří Trávníček. Foto: Jiří Trávníček

Společnosti staví na 25 letech podnikatelských zkušeností svého zakladatele a majitele Jiřího Trávníčka. Jeho klíčovými spolupracovníky a CEO v členských společnostech, kterých je více než 30, jsou Petr Horáček, Petr Thomson a Jan Kotaška. 

Finanční služby a poradenství

Pestrá historie skupiny zahrnuje realitní projekty v Praze, ČR, SR a v Dubaji, provozování reklamní agentury, indoorových a outdoorových reklamních nosičů, vydavatelství tištěných médií, provozování služeb elektronických plateb a mobilní peněženky, zajišťovaní facility managementu, prodej zahradní techniky či kamenných výrobků. 

Skupina vlastní i autorská práva na díla Vladimíra Jiránka, a to včetně legendárních animovaných postaviček Bob a Bobek či Pat a Mat. Firma také drží podíl ve firmě ANJI, která v Praze provozuje největší systém automatizovaných robotizovaných bezpečnostních schránek na světě s více než 14 tisíci bezpečnostními schránkami. „JT Capital se postupně vyprofilovala jako skupina zaměřená na realitní byznys, zabýváme se ale i finančními službami nebo obchodním poradenstvím,“ uvádí Jiří Trávníček. 

Rozvoji společnosti odpovídá i rozvoj korporátních procesů. „Jsme ve fázi, kdy projekty realizujeme na úrovni dceřiných společností. Rozmanitost realizovaných projektů diverzifikovala skupinu na čtyři divize, které od roku 2020 zastřešuje společnost JT CAPITAL,“ uzavírá člen představenstva JT Capital Petr Horáček.

Tomáš Rovný