Dnes Pátek - zatazeno 15°C
Zítra Sobota - skorojasno 20°C
Pátek 26. 4. 2024
Svátek má Oto
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Soud potvrdil pokutu půl milionu pro Prahu za tendr na výstroj strážníků
Ilustrační foto: archiv

Soud potvrdil pokutu půl milionu pro Prahu za tendr na výstroj strážníků

Nejvyšší správní soud (NSS) potvrdil půlmilionovou pokutu, kterou Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil v roce 2017 pražskému magistrátu za chyby v trendu na výstroj pro městské strážníky. Vyplývá to z rozsudku zveřejněného na úřední desce soudu. Pokutu musela Praha zaplatit už v roce 2017, kdy rozhodnutí první instance ÚOHS potvrdil jeho tehdejší předseda Petr Rafaj.

Radnice podle úřadu v zadávací dokumentaci dostatečně nevymezila způsob hodnocení nabídek v požadavcích na hmotnost zboží a pohodlnost a střih zboží.

„Zadavatel tak postupoval v rozporu se zásadou transparentnosti, neboť uchazeči nemohli mít na základě nastavených kritérií jasnou představu, jak budou zadavatelem posuzovány odchylky od doporučené hodnoty gramáže zboží či jaké konkrétní parametry v rámci střihu budou hodnoceny a jaké řešení střihu zadavatel co do funkčnosti a vzhledu preferuje," uvedl tehdy Rafaj. Podle něj tento postup mohl mít podstatný vliv na výběr nejvhodnější nabídky.

Magistrát se rozhodnutí bránil podáním žaloby ke Krajskému soudu v Brně, ten ale stanovisko antimonopolního úřadu potvrdil. Praha tak podala kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

I ten se nyní postavil na stranu ÚOHS a kasační stížnost zamítl. Další opravné prostředky nemá magistrát k dispozici.


Autor: ČTK

Senior utonul v řepském bazénu

Včera ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

Včera v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Byla vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí Listopadu

23. dubna 2024 v 18:02

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června. Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká...

Další články
Nahoru