Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Kontaveitová 4:6, 0:6Drama, pak kanár. Plíšková druhé utkání nezvládla. Krejčíková znovu podlehla

Aktualizováno

Tenistka Karolína Plíšková prohrála na Turnaji mistryň s Anett Kontaveitovou 4:6 a 0:6. Estonka porazila bývalou světovou jedničku ve dvou setech jako předtím Barboru Krejčíkovou, která nezvládla vyhrát ani se Španělkou Muguruzaovou, a stala se v mexické Guadalajaře první jistou semifinalistkou.

Sestřih zápasu Kateřina Plíšková - Anett Kontaveitová.Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

"Já hrála normálně a ona extrémně dobře. První set rozhodl a druhý nemá cenu hodnotit. Hrála výborně a nedala mi v podstatě šanci," hodnotila Plíšková utkání.

Všechny zápasy nabídnou stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis v přímých přenosech, a to jak utkání ve dvouhrách, tak i ve čtyřhře. Fanoušci se mohou těšit na české tenistky, představí se ambasadorka O2 TV Karolína Plíšková i Barbora Krejčíková, která navíc bude bojovat ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové. Turnaj mistryň bude komentovat na O2 TV Sport a O2 TV Tenis Libor Basík, Martin Štefl a Klára Janáčková. „Naše přenosy začínají vždy v devět hodin večer zápasem singlu a na něj naváže debl. Druhý slot startuje zhruba o půl třetí ráno. Cítím velkou šanci ve čtyřhře i ve dvouhře. Věřím, že se Češky dostanou do semifinále a třeba jedna z našich holek dojde až na vrchol," přeje si Klára Janáčková, komentátorka stanice O2 TV Sport.

Turnajová trojka odehrála s Kontaveitovou vyrovnaný první set. Ve třetím gamu měla tři šance na brejk, ale ani jednou neuspěla. "Ona zahrála dobře a já ne nejlíp," konstatovala česká hráčka. Při svém servisu nezaváhala až do stavu 4:5, kdy čelila prvnímu brejkbolu a po smeči Estonky přišla o podání i úvodní set. "Byl to nešťastný game," řekla Plíšková.

Ve druhém setu už Plíšková vypadla zcela z rytmu a na rozjetou Kontaveitovou nestačila. "Nebyla jsem po prvním setu zklamaná, ale nevyvinulo se to pro mě dobře," pronesla. Uhrála jen devět výměn, popáté v sezoně dostala "kanára" a do šatny zamířila po 57 minutách hry.

Estonské tenistce podlehla poprvé, předchozí tři vzájemné zápasy ovládla. Její soupeřka potvrdila výtečnou aktuální formu dvanáctým vítězstvím v řadě - během této série vyhrála turnaje v Moskvě a Kluži. "Především dobře servíruje, i když nemá podání nejrychlejší, tak míče dobře umísťuje a má kvalitní druhý servis. Je vidět, že si věří," řekla Plíšková.

Před závěrečným utkáním ve skupině s Krejčíkovu má jednoduchý plán. "Hrát svoji hru, agresivně, a buď projdu dál, nebo to bude můj poslední zápas sezony. Pokusím se dát stranou nervy, že jsme ze stejný republiky, a odehrát dobrý zápas," řekla Plíšková, která při předešlých čtyřech účastech na Masters prošla třikrát do semifinále.

Tenistka Barbora Krejčíková prohrála na Turnaji mistryň i svůj druhý zápas dvouhry. Turnajová dvojka vrcholu sezony v mexické Guadalajaře podlehla Španělce Garbiňe Muguruzaové 6:2, 3:6 a 4:6, ale stále může postoupit ze skupiny do semifinále.

Foto: Henry Romero, Reuters

Barbora Krejčíková v utkání Turnaje mistryň proti Španělce Garbiñe Muguruzaové.

Letošní vítězka Roland Garros Krejčíková musí v závěrečném utkání skupiny porazit v neděli krajanku Karolínu Plíškovou ve dvou setech a doufat, že Muguruzaová nezíská set s Anett Kontaveitovou. Estonka má po výhrách nad Češkami již jistou účast v semifinále.

"Myslím, že zápas byl dobrý a fakt mi to uteklo jenom o kousek. Přišlo mi, že jsem neměla štěstí v důležitých momentech. Když jsme se tahaly při jejím servisu, tak mi to najednou trefila na lajnu nebo do rožku. Byla akorát šťastnější, ale moje představení bylo dobré," řekla Krejčíková.

Foto: Henry Romero, Reuters

Barbora Krejčíková během střetnutí s Muguruzaovou.

Duel s Muguruzaovou rozehrála Krejčíková nadějně. Od stavu 1:2 získala pět her v řadě a vyhrála úvodní set. Ve druhém se Španělka zlepšila v obraně a dobře returnovala. Krejčíková jeden brejk smazala, ale na druhý z osmého gamu už reagovat nedokázala.

Třetí set rozhodla třetí hra. Krejčíková odvrátila pět brejkbolů, ale při šestém o servis přišla. Šanci na zisk podání Muguruzaové nedostala a prohrála za dvě hodiny a deset minut.

"Když dobře podává, je to proti ní velmi těžké, obzvlášť tady v těchto těžkých podmínkách. Snažila jsem se najít způsob, jak vyhrát, odehrála jsem velmi dobrý zápas," řekla Krejčíková.

Foto: Refugio Ruiz, ČTK/AP

Radující se Španělka Garbiñe Muguruzaová po vítězství nad Barborou Krejčíkovou.

V prvním utkání podlehla Krejčíková ve dvou setech Kontaveitové. Získaný set ji udržel ve hře o semifinále. "Je to určitě dobrý, že je dál šance, ale moc nad tím nepřemýšlím. Jdu na zápasy s tím, že chci podat co nejlepší výkon a vyhrát. Takto se snažím a budu makat, abych tu šanci proměnila, aby se to třeba podařilo. Těším se, že si zahraju další zápas, možná zápasy," řekla.

S Plíškovou se střetla v minulosti na mezinárodní scéně dvakrát a nezískala ani set. Naposledy proti sobě hrály před třemi lety na Roland Garros. "Zajímá mě, jak jsem se od té doby zlepšila, kde je můj level a jak se zvládnu poprat s její hrou. Bude to dobrá bitva," uvedla Krejčíková.

Jejich duel bude i bojem o českou jedničku. "Soustředím se na zápas, na svůj nejlepší výkon a věřím, že se mi to povede. Ostatní věci neřeším, je to zbytečný," řekla Krejčíková, kterou před zápasem s Plíškovou ještě čeká další utkání čtyřhry v páru s Kateřinou Siniakovou.

Sestřih zápasu Barbora Krejčíková - Garbiñe Muguruzaová.Video: O2 TV Sport

1.Kontaveitová2204:0
2.Muguruzaová2113:3
3.Plíšková2112:3
4.Krejčíková2021:4

Reklama