13. 11. 2021

Novinka pod lupou: Glória (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Glória
Žánr špionážní, historický
Stanice Netflix (Portugalsko)
Premiéra 5. 11. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Glória se odehrává v šedesátých letech na vrcholu studené války v malé vesničce Glória do Ribatwjo, kde je umístěn RARET, americké vysílací centrum pro šíření západní propagandy do východního bloku. João Vidal, inženýr z rodiny napojené na Estado Novo je naverbován KGB a přijme několik velice riskantních špionážních misí, které by mohly změnit směr portugalských a světových dějin.

Trailer

A jaký je náš ortel?

V pilotu je docela dost míst a časových rovin, je třeba se pořádně soustředit a zorientovat. To nakonec šlo, ale stejně jsem byla zmatená z toho, o co tam vlastně jde. Vůbec tomu nepomáhala portugalština, která se fakt neposlouchá příjemně.

Nejzajímavější asi nakonec bylo zasazení do doby Pražského jara a obecně zmínek o Československu. Já i ostatní znalí historie určitě věděli, jak konkrétně tohle dopadne, takže se žádné napjaté očekávání nekonalo, ale aspoň někde jsem chápala logickou návaznost. Jinak jsem se nudila. Obsazení nic extra, sem tam hezká tvářička, ale nic oslnivého, zapamatovatelného.

Délka vlastně nebyla tak příšerná, jen kdyby to celé bylo jednodušší na pochopení a hlavně, hlavně zajímavější. Kdyby mi třeba někdo chtěl vysvětlit, kdo teda s kým spolupracuje, kdo je kde tajně a kdo je proti komu, vůbec bych se nezlobila. Jinak na pilot už za chvíli zapomenu a vůbec mě to nebude mrzet.

  • vazba na Československo
  • portugalština
  • nudné, nezajímavé
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Tohle je jeden z těch seriálů, které mi ve výsledku splynou v jednu velkou šedou mlhu. Nebylo to špatné, to rozhodně ne. Ale nenašla jsem tady nic, co by mě extra zaujalo a nutilo pustit si další díly.

Možná je to tím, že jsem ze začátku nedávala úplně pozor, takže mi trvalo déle, než jsem se do příběhu dostala. Postavy vypadají zajímavě. Líbí se mi, že nikdo není černobílý, každý v sobě skrývá komplexní charakter, který bude zábava rozvíjet a sledovat.

Ale příběh, ač jde teprve o pilot, mi nepřišel tak napínavý a poutavý, abych se do něho naplno ponořila a hltala každou další scénu. Chybí mi pořádné napětí, akce. Byla tady sice scéna s výměnou pásky, ale ani to mi nepřišlo dostatečně intenzivní.

Další díly vynechám. Nebylo to špatné, ale na můj vkus až moc suché.

  • sympatické a komplexní postavy
  • nechybí špionážní akce a napínavá atmosféra
  • potřebovala bych to ještě o třídu zintenzivnět
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu