Hokejistky daly 16 gólů a přiblížily se olympiádě, trefila se i Erbanová

Foto: Karel Švec, Český hokej

13. listopadu 2021, 18:09

Jan Šimek

Tady nebylo o čem. České hokejistky slaví v olympijské kvalifikace druhé vítězství, když v duelu s Polskem jasně potvrdily roli favoritek a svým soupeřkám na cestě k vítězství nasázely šestnáct gólů. O jednu z českých branek se postarala i někdejší vynikající rychlobruslařka Karolína Erbanová. To vše před zraky více než jedenácti stovek diváků. Výhra 16:0 je historicky nejvyšší, ze které se seniorská ženská reprezentace radovala.

Kouč českých hokejistek Tomáš Pacina lehounce sáhl do sestavy, když do branky poslal Viktorii Švejdovou, aby nechal Kláře Peslarové odpočinout před klíčovým nedělním soubojem s Maďarskem. Dal k sobě dohromady obranný pár Aneta Tejralová – Pavlína Horálková, Daniela Pejšová se posunula k Samanthě Kolowratové. Do toho ještě přehodil pořadí formací, ta kolem Kristýny Pátkové naskakovala na led jako třetí, útok Kateřiny Bukolské plnil roli čtvrté formace.

Český tým začal skvěle. Ze hry uplynulo sotva šest minut a Pacinův výběr odskočil polským soupeřkám do tříbrankového trháku, když se postupně prosadily kapitánka Alena Mills, Dominika Lásková a Noemi Neubauerová.

Krátce nato do hry poprvé naskočila někdejší úspěšná rychlobruslařka Erbanová a hned se dostala do nebezpečného zakončení, které jen tak tak, že neskončilo čtvrtým gólem. Češky pokračovaly v aktivní hře, Polkám dovolily za celou třetinu pouze jedinou střelu na branku, s níž si poradila brankářka Viktorie Švejdová. Do konce první části se podruhé v utkání prosadila Alena Mills, a na 5:0 z pohledu české reprezentace zvýšila Noemi Neubauerová.

Dominance českého celku pokračovala také v následujících dvou třetinách. Polský tým sice vystřídal brankářku, od druhé části chytala Martyna Sassová, ale ani ona neměla šanci zastavit české vlny, které se na polskou branku valily jedna za druhou. Hráčky národního týmu dál rozdávaly radost a více než jedenáct stovek diváků se náramně bavilo povedenými kombinacemi a hlavně góly.

Ve druhém dějství skórovaly Kateřina Mrázová, Natálie Mlýnková i Samantha Kolowratová, a pak přišla velká chvíle pro bronzovou medailistku v rychlobruslení z olympiády v Pchjongčchangu. Erbanová svou trefou navýšila vedení českého celku už na 9:0. Pacinova parta byla nadále při chuti a do konce druhé dvacetiminutovky přidala další tři zásahy z hokejek Kláry Hymlarové, Lenky Serdar a Kateřiny Mrázové.

Česká ženská reprezentace si pro závěrečnou třetinu schovala pro potěchu obecenstva v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ ještě další čtyři góly, polské soupeřky nakonec deklasovala v poměru 16:0 a jasně ukázala, jak rozdílná je v současné době kvalita mezi oběma reprezentacemi.

V neděli od 16 hodin sehrají české hokejistky klíčový třetí duel s Maďarskem. Pokud vyhrají, zajistí si účast na únorové zimní olympiádě v Pekingu. Vstupenky jsou v prodeji on-line, utkání odvysílá přímým přenosem ČT sport.

Výsledek druhého utkání české reprezentace žen v olympijské kvalifikaci:

POLSKO – ČESKO 0:16 (0:5, 0:7, 0:4)

Branky a nahrávky: 1. Mills (Tejralová, Hymlárová), 2. Lásková (Serdar), 7. Neubauerová (Horálková, Mrázová), 16. Mills (Tejralová, Hymlárová), 18. Neubauerová (Mrázová, Lédlová), 24. Mrázová (Mlýnková), 27. Mlýnková (Mrázová, Čajanová), 29. Kolowratová (Přibylová, Lédlová), 33. Erbanová (Horálková, Tejralová), 33. Hymlárová (Křížová), 39. Serdar (Bukolská), 40. Mrázová (Mlýnková, Tejralová), 41. Čajanová (Serdar), 49. Hymlárová (Mills), 55. Lédlová (Erbanová, Pátková), 59. Neubauerová (Mrázová).
Rozhodčí: Jermaková, Ivanovová – Mochovová (všechny Rusko), Sainiová (Finsko).
Vyloučení: 7:2.
Využití: 0:4.
Střely na branku: 3:57 (1:11, 1:26, 1:19)
Nejlepší hráčky: Ewelina Czarnecká – Pavlína Horálková.
Diváci: 1 139.
Polsko: Kosinská (21. Sassová) – Sforaová, Chrapeková, Gogocová, Zielinská, Korkuzová, Strzelecká, Kaminská, Wcislová – Pozniewská, Wieczoreková, Sikorská – Laskawská, Tomczoková, Czarnecká – Lapiesová, Talandaová, Dziwoková – Orawská. Trenér: Ivan Bednár.
Česko: Švejdová – Lásková, Čajanová, Tejralová, Horálková, Pejšová, Kolowratová, Trnková – Mrázová, Mlýnková, Neubauerová – Mills, Křížová, Hymlárová – Lédlová, Pátková, Přibylová – Serdar, Bukolská, Radová – Erbanová. Trenér: Tomáš Pacina.

Další program olympijské kvalifikace skupiny C:

Sobota 13. listopadu:
20:00 Maďarsko – Norsko

Neděle 14. listopadu:
16:00 Česko – Maďarsko (ČT sport)
20:00 Norsko – Polsko

Vstupenky můžete zakoupit on-line zde »

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz