InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Polky zlobily pětačtyřicet minut, pak je Sokolky zlomily

PÍSEK - V rámci 11. kola interligy házené žen hostily v sobotu 13. listopadu házenkářky Písku polský celek Ruch Chorzów, který ztrácel v tabulce na Písečanky čtyři body. Ty rozehrály sezonu dobře, ale pak se jim začala komplikovat. Po prohrách s favorizovanými Michalovci a Dunajskou Stredou přišly o body po domácí remíze se Zlínem a těsné prohře s pražskou Slaviína její palubovce. Tím se házenkářky Písku propadly až na deváté místo interligové tabulky a stále musí bojovat o místo v play off, na které ztrácely před duelem s Chorzówem jediný bod. „S Chorzówem jsme se setkaly už v přípravě, utkání pro nás moc dobře nedopadlo. Budeme tedy doufat, že jsme se z chyb poučily a předpokládám, že soutěžní zápas bude jiný. Víme, že mají silnou hru s pivotem a že jsou schopné zahrát i kombinační házenou. My se na to s holkami pokusíme připravit a uděláme vše pro to, abychom zvrátily ty nešťastné porážky a ztracené body,“ řekla před utkáním trenérka Písku Kateřina Hromádková.

Sokol Písek – KPR Ruch Chorzów 36:30 (14:17)
Nejvíce branek Písku: T. Pokorná 12/3, E. Svobodová 8, Stellnerová 6
Nejvíce branek hostí: Wilczeková 6, Kolonková 6/3, Masiudaová 5
Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Sedmimetrové hody: 5/3 – 4/3. Vyloučení: 2:3

V utkání dvou rozdílných poločasů patřil úvod brankářkám Kaje Gryczewskaové na polské a Evě Bezpalcové na druhé straně, které chytily několik střel z volné ruky. Při vyloučení Kristýny Kubišové odskočily Polky na rozdíl dvou branek, tento náskok navýšily až na rozdíl pěti gólů a s hráčkami Písku to nevypadalo dobře. Do přestávky stihly stáhnout manko na čtyři góly, ale to bylo vše.
Po obrátce se do písecké branky postavila Regina Kržová, dvěma přesnými výhozy poslala své spoluhráčky do úspěšně zakončených brejků a za tři minuty bylo vyrovnáno. Polky se však vidiny bodů nechtěly vzdát a znovu se ujaly až dvoubrankového vedení. To jim vydrželo až do 45. minuty, kdy Tereza Pokorná srovnala na 24:24 a hned poté šel Písek zásluhou Adély Velkové podruhé a definitivně do vedení - 25:24. Pak se polskou polovinou hřiště přehnala písecká smršť a za pět minut vedly Písečanky o pět gólů - 30:25. Na to už cizinky u Otavy reagovat nedokázaly a domácí házenkářky si připsaly důležité vítězství o šest gólů a do tabulky dva body.
Nejslabším článkem zajímavého a dramatického utkání byl rozhodčí Jiří Špunar. Hned od začátku zřejmě nabyl dojmu, že aktérky utkání jsou na hrací ploše snad jenom kvůli němu a ne pro příznivce házené. Těm nepřítomným alespoň zlomek zážitku mohou přinést sdělovací prostředky a přítomní fotoreportéři. Ty si však i při splnění všech hygienických a technických podmínek, na kratší straně hřiště, kde se zdržují na celém světě, rezolutně nepřál...

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace